USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Підопічних Луцького геріатричного пансіонату навчали писанкарства

7 Квітня 2023 07:43
У Луцькому геріатричному пансіонаті відбувся п’ятий цього року майстерклас із писанкарства для внутрішньо переміщених підопічних та місцевих мешканців.

Про це розповіла Суспільному психологиня Лариса Кусик.

Зараз у пансіонаті проживає орієнтовно 200 людей. Із них – 46 переселенців.

«Намагаюся їх долучити до таких арттерапевтичних занять, показати, яке є мистецтво саме в нас на Волині. Це допомагає, знімає напругу, ми тут спілкуємося, знайомимося, тут починаємо дружити», – каже Лариса Кусик.
Найстаршій учасниці майстерки з писанкарства 82 роки. Галина переїхала до луцького пансіонату зі Слов’янська пів року тому. Жінка каже, що розписувати писанки спробувала вперше.

Читати ще: «Важливо оберігати наші традиції»: у Луцьку відкрили проєкт «Великодня майстерня». Фоторепортаж

Мешканець пансіонату, волинянин із хутора Кумовище Луцького району Віталій Сасюк розповів, що його двоє синів та племінник зараз служать у Збройних силах України. Чоловік постійно долучається до усіх майстерок та разом із усіма волонтерить, щоб допомогти армії.
«Цікаво, як воно все робиться, відразу я не думав, що можу зробити, знав що люди роблять його. Ми вже і сітки плели на схід, і свічки робили окопні, і ще, може, будемо робити, горіхи б’ємо», – додав Віталій Сасюк.
Із писанок, які розписують мешканці закладу, згодом зроблять великодній декор, яким прикрасять пансіонат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus