USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький геріатричний пансіонат отримав медикаменти

10 Травня 2016 17:59
Мешканців Луцького геріатричного пансіонату забезпечили необхідними ліками.

Про це повідомила прес-служба Волинської обласної ради.

Особисто з медикаментами для підопічних в установу приїхали директор комунального підприємства ДВТП "Волиньфармпостач" Михайло Півнюк, а також консультант голови обласної ради, депутат Волиньради, керівник фракції УКРОП Вячеслав Рубльов.

Вячеслав Рубльов привітав підопічних геріатричного центру із Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і висловив їм слова вдячності особисто від голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. "Керівництво обласної ради розуміє ваші проблеми і турботи. Ми знаємо наскільки важко сьогодні купувати необхідні медикаменти, ціна яких, на жаль, недоступна для більшості громадян. Сьогодні ми знайшли можливість потурбуватись про ваше здоров'я та привезли невеличку допомогу, завдячуючи комунальному підприємству "Волиньфармпостач", - зазначив він.
Своєю чергою, Михайло Півнюк розповів, що безплатну допомогу пансіонату надали згідно поданої заявки, яку він назвав досить скромною, адже загальна вартість ліків сягає лише три тисячі гривень. "У переліку є кілька найменувань гіпотензивних, кардіологічних та спазмолітичних препаратів, засоби для інгаляцій, а також підгузки для дорослих", - розповів директор ДВТП "Волиньфармпостач".

Тимчасово виконувач обов'язків директора Луцького геріатричного пансіонату Алла Гнатюк запропонувала гостям оглянути приміщення закладу. Вона розповіла, що пансіонат розрахований на 200 ліжок, однак за станом на сьогодні у ньому проживає 140 мешканців. З її слів, це здебільшого люди з особливими потребами, соціально - незахищені та одинокі громадяни, які отримують в установі комплекс соціально-медичних послуг. Зокрема персонал закладу забезпечує побутові умови стареньких та трудову реабілітацію. Тутешні мешканці отримують чотириразове харчування, цілодобову, безкоштовну медичну допомогу, залучаються до гуртків з культурно-масової роботи, трудотерапії, а також до роботи на підсобному господарстві. Тутешня господарка - це 14 свиней та гектар землі, 50 сотих з якого використовується для вирощування овочів, а решта зайнята овочевим садом.
Алла Гнатюк також поділилась своїми планами щодо створення нових місць для відпочинку стареньких. Зокрема у її намірах - встановлення літніх альтанок та лавочок, облаштування квітників, а також заміна зношеного твердого покриття прилеглої території на сучасну бруківку. Щодо внутрішніх робіт, то, з її слів, жодної критики не витримує спортзал пансіонату, що потребує ремонту та встановлення сучасного обладнання, зокрема тренажерів для рухової реабілітації хворих, які перенесли інсульт або мають різного виду травми.

Зі свого боку Вячеслав Рубльов зауважив, що голова обласної ради Ігор Палиця не стоїть осторонь проблем закладів обласної комунальної власності та пообіцяв сприяння у їх вирішенні.

"Хочу вас запевнити, що ми будемо і надалі підтримувати такі заклади і не лише ліками, а й іншими необхідними речами. Я переконаний, що ми зможемо допомогти директору втілити її задуми в життя та покращити умови перебування мешканців пансіонату, які в силу різних обставин змушені проживати зараз тут", - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus