USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Підозрюваному у витоку документів Пентагону висунули офіційні звинувачення

16 Червня 2023 09:47
Військовослужбовцю Національної гвардії США Джеку Тейшейрі, який є фігурантом справи про витік таємних документів Пентагону, висунули звинувачення за шістьма пунктами.

Про це пише Українська правда з посиланням на Міністерство юстиції США.

Повідомляється, що журі присяжних в Бостоні звинуватило Тейшейру за шістьма пунктами. В обвинувальних матеріалах зазначається, що військовослужбовець, починаючи приблизно з січня 2022 року, навмисне, неналежним чином і незаконно зберігав та передавав інформацію, що була класифікована як «Цілком таємно» або «Таємно», та/або конфіденційну закриту інформацію, яка може бути використана на шкоду США або на користь іноземної держави.

Наголошується, що Тейшейра розміщував таємні дані на платформі соцмереж для осіб, які не уповноважені отримувати таку інформацію.

Повідомляється, що Тейшейра, ймовірно, отримав доступ до таємних документів, що містять інформацію про національну оборону, з секретної робочої станції на базі Otis USANG, розшифрував і передав інформацію у письмовому вигляді іншим користувачам на платформі соціальних мереж.

Також, йдеться у звинуваченні, військовослужбовець розмістив у мережі зображення таємних документів зі стандартними позначками таємності, зокрема «Таємно», «Цілком таємно» та SCI, що вказувало на те, що вони містять суворо таємну інформацію уряду США.

«Принаймні один із документів, що містить інформацію про національну оборону, нібито був знайдений у цифровій формі в конкретному обліковому записі, пов’язаному з Тейшейрою», – йдеться у звинуваченні.

«Тейшейрі висунуто звинувачення за те, що він ділився інформацією з користувачами соціальної мережі, які, як він знав, не мали права її отримувати. При цьому він, ймовірно, порушив закон США і поставив під загрозу нашу національну безпеку», – заявив генеральний прокурор Меррік Гірлянда.

Зазначається, що кожне звинувачення в несанкціонованому зберіганні і передачі інформації про національну оборону передбачає покарання до 10 років ув’язнення, до трьох років звільнення під наглядом і штраф у розмірі до 250 тисяч доларів.

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань 13 квітня оголосило про арешт у справі розслідування витоку секретної інформації з Пентагону, пов’язаної зокрема з військовими планами України. Джека Тейшейру називають лідером невеликої ігрової онлайн-групи, через яку стався витік секретних документів американської розвідки.

У Пентагоні попередили військових про неприпустимість доступу до конфіденційної інформації з несекретних веб-сайтів у зв’язку з витоком важливих документів. У травні суд окружного суду штату Масачусетс ухвалив залишити Джека Тейшейру під вартою до початку суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Євген Показати IP 16 Червня 2023 10:15
Чому Україна так не робить, а дає зрадникам в тікати і лише потім через пару років заочно висуває звинувачення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus