USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Видала плитка на кухні: у США арештували нацгвардійця, підозрюваного у «зливі» секретних документів Пентагону

14 Квітня 2023 08:46
Федеральне бюро розслідувань 13 квітня оголосило про арешт у справі розслідування витоку секретної інформації з Пентагону, пов’язаної зокрема з військовими планами України.

Про це повідомляє «Європейська правда».

У заяві ФБР ідеться про «санкціоновану правоохоронну операцію» в будинку в Норт-Дайтоні, штат Масачусетс.

За даними ЗМІ, арештованим є 21-річний військовослужбовець розвідувального крила Національної повітряної гвардії Массачусетса Джек Тейшейра. Його називають лідером невеликої ігрової онлайн-групи, через яку стався витік секретних документів американської розвідки.

Як повідомляє The New York Times, на Джека Тейшейру вийшли через стіл і підлогу на кухні, де він робив фото секретних документів для зливу. Так, гранітну стільницю з характерним малюнком і білу плитку на підлозі видно на деяких фотографіях документів, які з’явилися в мережі.
«Той же внутрішній декор видно на фотографіях сімейного будинку, розміщених в Інтернеті у найближчих рідних Тейшейри», – пишуть журналісти.

Як передає The New York Times, на брифінгу генеральний прокурор США Меррік Гарленд підтвердив арешт Тейшейри.
У соцмережах також поширились фото біля будинку нібито Тейшейри, де видно спецпризначенців, а також світлину, де нібито військовослужбовець із руками за головою здається правоохоронцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus