USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підпалили ялинку, щоб потім загасити: у Луцьку пожежники навчали дітей безпечно святкувати Новий рік

16 Грудня 2021 15:05
У Луцьку рятувальники провели відкритий урок для дітей з правил пожежної безпеки під час новорічних свят.

Захід відбувся 16 грудня у 25-ій Державній пожежно-рятувальній частині ГУ ДСНС у Волинській області, що на вулиці Грибоєдова, 1 у Луцьку.

Під час дійства рятувальники продемонстрували небезпеку використання піротехнічних виробів, прикрашання ялинки паперовими іграшками, бенгальськими вогнями тощо.

А задля того, щоб показати малечі, що може трапитися, якщо порушувати техніку пожежної безпеки і використовувати ферверки та іншу піротехніку поблизу ялинки, новорічне деревце підпалили.
Діти мали змогу на практиці навчитися користуватися вогнегасниками і навіть спробувати себе у ролі справжніх вогнеборців і ліквідувати загорання.
Завітав на відкритий урок пожежників і Святий Миколай. Він вручив маленьким гостям солодкі подарунки, календарі на наступний рік та листівки з правилами безпеки.
Під час практичних занять із дітьми рятувальники наголосили, що бенгальські вогні та хлопавки можна використовувати лише з 12 років і виключно під наглядом батьків. А ось наземні феєрверки та петарди – з 16 років й теж під спостереженням дорослих. Що стосується решти забавок, як, до прикладу, салюти, то їх можна використовувати лише повнолітнім або професійним піротехнікам.

Як поінформував начальник ГУ ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, згідно з всеукраїнською статистикою, з початку 2021 року на території країни виникло понад 26 тисяч пожеж, внаслідок яких загинуло 1500 осіб. Із них – понад 30 дітей.

«Що стосується Волині, то з початку року на території області сталося 1084 пожежі, внаслідок яких загинуло 47 людей, з яких одна дитина. Причини – банальні, серед яких елементарне недотримання правил техніки безпеки», – розповідає головний рятувальник області.

Він зазначив, що напередодні різдвяно-новорічних свят задля запобігання трагедій, пов’язаних із пожежами, волинські вогнеборці разом із представниками поліції обстежують населені пункти і проводять роз’яснювальну роботу серед населення.

«Для того, щоб убезпечити себе та сім’ю від надзвичайних ситуацій і зберегти своє майно, потрібно дотримуватись правил техніки безпеки. На новорічні свята припадає пік пожеж, тому піротехнічні засоби та бенгальські вогні повинні бути сертифікованими. Теж саме стосується гирлянд та обігрівачів, адже якщо вони несправні – може статися коротке замикання і, як наслідок – пожежа», – наголошує Володимир Грушовінчук.

Генерал-майор зазначив, що будь-яка ялинка у квартирі чи оселі може бути також джерелом загорання, тому у кімнаті, де знаходиться святкове деревце має бути якщо не вогнегасник, то хоча би відро з водою чи піском.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото пресслужби ГУ ДСНС України у Волинській області
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus