USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Підприємці луцького Центрального ринку вийшли на пікет. Фото

3 Лютого 2020 10:25
Підприємці Центрального ринку, що в місті Луцьку, вийшли на протест.

Акцію влаштували в понеділок, 3 лютого. Як зазначають, «прийшли сюди, аби захистити своє майбутнє».

Розповідають, що на ринку працюють цілими сім’ями й не хочуть переїздити туди, «де навіть немає туалету».

Окрім того, запевняють, що готові взяти кредити, вкласти власні гроші, аби облагородити ринок і привести його до належного стану, адже теперішній вигляд ринку їм теж не до вподоби.

«Ми не базарники, ми люди, підприємці», – кажуть і додають, що планують проводити акцію до з’ясування ситуації.

Також повідомлено, що з підприємців було виокремлено ініціативну групу, яка й представлятиме інтереси працівників ринку.

Нагадаємо, підприємці блокують свої торгові точки ще з ночі. Автомобілями вони перекрили доступ до кіосків таким чином, щоб утруднити їх демонтаж.
Натомість в міській раді 30 січня повідомили, що 3 лютого почнеться примусовий демонтаж конструкцій, якщо власники не приберуть їх до того часу. Також у Луцькраді наголосили, що демонтаж буде здійснюватися департаментом муніципальної варти у присутності поліції і якщо працівники ринку чинитимуть опір законним вимогам поліції та порушуватимуть громадський порядок, то винних притягнуть до адміністративної та/або кримінальної відповідальності у передбаченому законом порядку.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, на ринку панує антисанітарія, часто торгівля здійснюється з порушенням елементарних санітарних норм. Зокрема, нещодавно біля ринку помітили легковий автомобіль, набитий тушками курей.

Підприємці масово ухиляються і від сплати податків до бюджету. Зокрема, минулоріч під час перевірки виявлено 50 працівників, які виконували роботу без оформлення трудових відносин, а також 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів. Ще 442 торгові місця взагалі не обстежили, оскільки люди з них або втекли, або ці контейнери просто закрилися.

Після перенесення ринку там планують облаштувати рекреаційну зону. Влада запевнила, що жодної багатоповерхової забудови там не буде, на облаштування території, прилеглої до Луцького замку, оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс.

Зі слів начальника управління містобудування та архітектури Веніаміна Туза, Луцька міська рада обиратиме найкращий варіант концепції облаштування території, що зв’язує парк та Старе місто, та прикрашатиме замок Любарта.

Серед вимог – велика кількість зелених насаджень, облаштування дитячих майданчиків, парковка, а також різні розваги, що можуть зацікавити лучан та гостей міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
ДорогаРедакція Показати IP 3 Лютого 2020 10:50
Ага, човпіться і далі в центрі. Навіщо нам розширяти місто. Ми з ДПЗ доберемося якось на базари, якщо потрібно буде. "Нехай щастить", як в анекдоті про білоруський вокзал, у нас своїх вистачає.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 10:50
Це тимчасове явище. Скоро всі скажуть - Як добре!
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 10:57
Молодці,відстоюйте свої права!!!Влада заважає,а ви зробіть самі гарний ринок!!!
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 10:59
В суботу був на тому ринку. Грязь, калюжі між рядами.Хтось бруківки накидав перед своєю "ТОЧКОЮ"(звідки вона, невже за власні кошти придбав?), щоб як в дитинстві поскакати і ноги були сухі. Хтось дошок наклав,треба йти і дивитись, щоб не перечипитись. От і за це ми поборимось, бо як нам в князі без грязі?
скептик до Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 12:04
НЕ ХОДИ, БОРЮН ТИ НАШ !!!!!
Мама молодої Показати IP 3 Лютого 2020 11:01
Куди би ти, доцю, ту подушку не підкладала - він всеодно тебе викохає !
свс Показати IP 3 Лютого 2020 11:03
Давно пора.............
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 11:04
Я не розумію чим місце на ГПЗ погане для нового базару?З центру до ГПЗ 7 хв. їзди.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 11:08
Цей ринок давно вже пора було переносити. Центр міста, поряд Замок Любарта,парк,а посередині гадюшня.
До Показати IP 3 Лютого 2020 11:14
А чому податкова не прийшла і не перевірить хто платить з них податки?
янеробот до До Показати IP 3 Лютого 2020 15:05
не переживайте, платять вони стільки, скільки треба. Податкова своє бере. А ті суми, з яких вони не платять - смішні для податкової.
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2020 11:15
Чому автомобілі припарковані на тротуарах...На що дивиться поліція....
проксі Показати IP 3 Лютого 2020 11:21
Звільніть місце,хай стоянка буде для автівок. А як в свинарнику стоїте.Сором!
Не базарник Показати IP 3 Лютого 2020 11:30
Молодці! Підтримую! Влада далека від народу!
К.лучанин до Не базарник Показати IP 3 Лютого 2020 13:03
Я теж покупець на ринку! НЕ підприємець ринку ( базарник звучить негарно, вульгарно ) . Комусь територія ринкудуже зацікавила і почався дерибан. Який там до біса туристичний центр біля замку-це відмазка і прикриття своїх інтересів ( олігархів місцевих ). Навколо замку зарослі бурянів, їх ніхто не косить , не прибирає. Просте не можуть зробити- ПРИБРАТИ, щоб око радувало всіх і туристів теж, якщо такі будуть!В Чехії , в м. Дечин є гарний величний княжий замок на горі ( гарніший за Любарт), над р. Лабою. Там вхід для туристів в певні години і по певних днях. Хто там буде , хай побуває в замку і переконається.В середині замку є кафешки для відпочинку, але фотографувати категорично заборонено, охорона за цим слідкує. Це так- мій маленький штришок до даної ситуації. І ще одне, в нас влада дуже нагинає українців і вона відокремилась від людей. Якби це ,приміром сталось у Вірменії, то вірмени стали стіною захищаючи ринок. Я не хочу , ображати українців ніяким чином, але кажу про те що є!
Правдоруб Показати IP 3 Лютого 2020 11:38
Дарма стоять, не попрацюють кілька місяців самі на нове місце переберуться там хоч якийсь прибуток.
ГНАТИ В ШИЮ КОЛГОСПН Показати IP 3 Лютого 2020 11:43
Знести екскаваторами той гадюшник, разом з машинами тих "підприємців".
Вчитель до ГНАТИ В ШИЮ КОЛГОСПН Показати IP 3 Лютого 2020 12:27
Ризикнути не бажаєш?
ігор луцький Показати IP 3 Лютого 2020 11:43
Де автозаки?Де екс-менти реформовані з гумовими кийками?
К.лучанин до ігор луцький Показати IP 3 Лютого 2020 12:08
Ти що хворий? За Януковичем ностальгія в тебе.
Всім до К.лучанин Показати IP 3 Лютого 2020 22:56
Звичайно. Злодії сиділи в тюрмах, а всяка наволоч типу торгашів стояла б раком
мент реформований до ігор луцький Показати IP 3 Лютого 2020 13:33
кажи свій адрес. прийдемо
Сергій Показати IP 3 Лютого 2020 12:15
Дивлюсь на ту вивіску "Євромаркет" і плачу...)))Як ми без європейського рівня торгівлі?)))
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Лютого 2020 12:27
Мені цей жарт сподобався: "ми не базарники - ми підприємці!!!". Вони підприємці в лапках, а насправді спекулянти, ще будуть кредити брати у банку та покращувати ділянки біля себе, щоб покупці спокійно не ламаючи ноги та не збиваючи взуття ходили поміж рядами та скуплялися. Базарникам наплювати на людей. Про що ви говорите, базарники та спекулянти ви наші, ви кредити будете брати, та територію ринку асфальтувати, про що ви говорите, язиками шльопаєте. На ринку ви тільки тим і зайнятті, що обважуєте та обдурюєте покупців. Ви податки не бажаєте державі платити, почніть з цього, а потім беріть кредити та вперед на ринок, асфальт класти. Ви подивиться скільки машин понаїжджало, бідота ви наша. Кожний день тільки і думаєте собі купити подешевше, а продати нам подорожче. І виручку, або як зараз кажуть прибуток скоріше в кишеню.
ВВ до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Лютого 2020 13:19
Ти напевно не знаєш як працює "торгівля". Завжди береш дешевше і продаєш з націнкою. Не подобається - їдь до виробника і там купуй!
Катя до ВВ Показати IP 3 Лютого 2020 16:18
Тут не тупі і знають, як має працювати торгівля і підприємці, і про націнку розуміють. Тільки на Старому націнку на такий собі товар, часто псований, роблять 200-300 відсотків, про обважування взагалі мовчу. Єдиний податок - курам на сміх, зате шуму-гаму неміряно - ми тут всіх утримуємо! Гадюшник і антисанітарію кожен бачив. І чого ж тоді переважна більшість лучан за перенос?
К.лучанин до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Лютого 2020 13:20
Ти дожив до пенсійного віку , а життя так і не зрозумів! Весь світ на торгівлі тримається! Ти не бельмеса в цьому не розумієш, а намагаєшся про щось судити. Ти до речі , в буремні 90-і куди ходив за покупками, коли в магазинах нічого не було?Вже забув? Коротка память у тебе. Хтось працював ,когось звільнили,скоротили поштату. І люди пішли торгувати, стаючи підприємцями. Спекулянти- це совкове слово із лексикону радянського. Підприємливих людей називали спекулянтами. Забув,к це було? Куркулями називали хороших господарників , яких вивозили в Сибір і забирали у них все майно. Про податки ти не маєш права говорити, це не твоя компетенція. Для цього є ДФС.
скептик до К.лучанин Показати IP 3 Лютого 2020 13:34
а він номенклатурний. йому спецпайок додому привозили
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 13:08
Ото поржав! Як кінь! вкласти власні гроші, аби облагородити ринок і привести його до належного стану - а до того що мішало, танцюристи?
скептик до Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 13:31
заважав тупий спротив влади
Їван до Анонім Показати IP 4 Лютого 2020 12:02
Яйця мішали !!!!
Умникам Показати IP 3 Лютого 2020 14:31
Всіх тих, хто тут доводить про "правила торгівлі" запитую: а чому в луцьку найдорожчий базар з обласних центрів? А де скупляються барарники, наприклад, Хмельницького й Тернополя??? Тому-то ви й БАРИГИ, а не що інше і не шкода вас
Клава Показати IP 3 Лютого 2020 14:34
ми не базарники, ми - підприємці.. а ким називались податківці при Клименко ?..
Антибазарник Показати IP 3 Лютого 2020 15:57
Та ви там усі не тільки Бариги та щей п'янюги! До шуберта в поле, ось ваша дорога.
Лєзьо Показати IP 4 Лютого 2020 00:09
Давно вже всі знали за Старий ринок. Чого зараз робити гвалт?! Переїхали і крапка. Такого свинарника я не хочу бачити в центрі свого міста!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus