USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підприємці біля «Юванта» кажуть, що «це не ринок» і замальовують номери контейнерів

23 Жовтня 2009 10:26
Підприємці-базарники з торгово-пішохідного ряду між вулицями Кравчука та Карпенка-Карого у Луцьку позамальовували номери своїх контейнерів. У ПП «Скорпіон-сервіс» стверджують, що для того, аби заплутати виконавців. Підприємці, натомість, стверджують: нема номерів, бо нема ринку. Про це 23 вересня інформують «Волинські новини»
«Готуючись до виконання рішень Вищого господарського суду України про зобов’язання звільнити торгові площі, підприємці з торгово-пішохідної зони між ТЦ «Ювант» та Завокзальним ринком позамальовували номери своїх контейнерів – аби заплутати державних виконавців», – повідомила прес-секретар «Скорпіон-сервіса» Людмила Яворська.
Натомість заступник голови споживчого кооперативу «Луцька солідарність» Олександр Пасечник стверджує, що це вони зробили, оскільки «Скорпіон-сервіс» не виконує своїх зобов’язань щодо обслуговування ринку. «А оскільки немає ринку – немає й нумерації», – сказав «ВН» по телефону пан Пасечник, підтвердивши, однак, що базарники й далі торгують на цій території.
Окрім того, прес-секретар ПП «Скорпіон-сервіс» Людмила Яворська розповідає, що на місце  добровільно вивезених окремими підприємцями контейнерів учасники «Луцької солідарності» встановили сім нових металевих конструкцій. Окрім того, каже пані Яворська, частину з цих конструкцій вони уже продали іншим підприємцям за ціною близько 20 тисяч доларів кожна.
Олександр Пасечник підтвердив, що нові конструкції встановлені, оскільки на місці «дір» у торговельному ряду виникали стихійні сміттєзвалища. «На зборах підприємців було вирішено на ті місця поставити контейнери, щоб підтримати інфраструктуру ринку», – сказав Олександр Пасечник.
«Окрім того, ми надіємося, що на цьому місці буде відновлений ринок», – сказав підприємець, заперечивши, що ці конструкції «солідарники» продають.
Зі слів заступника голови «Луцької солідарності» підприємці, що уже протягом року конфліктують зі «Скорпіон-сервісом», сподіваються на те, що Луцькрада таки розірве договір оренди землі з цією фірмою, передавши право оренди комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс», яке дозволить суборендувати ділянку «Луцькій солідарності».
Нагадаємо, що 30 вересня Луцька міська рада прийняла рішення «доручити юридичному управлінню луцької міської ради в установленому законом порядку розірвати договори оренди земельних ділянок з ПП «Скорпіон-сервіс», укладені у 2002 та 2004 роках.
Хоча, як повідомляли у «Скорпіон-сервісі», у «базарному» конфлікті вже є перші остаточні судові рішення, прийняті на користь приватної фірми. Так, 25 серпня та 17 вересня 2009 року Вищий господарський суд  зобов’язав підприємців Надію Познанську, Валерія Павленка та Івана Короля звільнити надане їм у користування до 31 грудня 2008 року торгове місце. Загалом «Скорпіон» позивався до 25 підприємців з торгово-пішохідного ряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus