USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Підприємцям підвищили поріг суми для застосування касового апарату

19 Грудня 2017 13:25
Кабмін підвищив поріг суми для бізнесу, коли потрібно застосовувати касові апарати.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Уряд затвердив нові правила, якими визначив нові пороги сум річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і надання послуг, які бізнес може проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО, касовий апарат). Раніше було обмеження в 200 тис. грн. Відтепер – 500 тис. грн. Також підвищили поріг від 75 тис. грн до 250 тис. грн на один структурний підрозділ суб'єкта.

Водночас у пояснювальній записці до документа вказано, що використання касових апаратів обов'язкове, коли річний дохід перевищено 1 млн грн незалежно від виду діяльності.

Дія документа не поширюється на суб'єкти господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, а також технічно складними побутовими товарами.

Постановою визначено перелік видів діяльності, що звільняються від обов'язкового використання РРО, зокрема надання побутових послуг на території сіл.

Уряд також скасував 13 нормативно-правових актів Кабміну, щщо містять застарілі норми і не відповідають нинішньому законодавству щодо касових апаратів.

За даними Державної фіскальної служби (ДФС), в Україні на 1 грудня 2017 року 120 тис. суб'єктів господарювання зареєстрували майже 280 тис. реєстраторів розрахункових операцій на 260 тис. об'єктах господарювання. За 11 місяців цього року через РРО продано товарів і послуг на 800 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus