USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Підписання меморандуму у Луцьку: ФЛАУ допомагатиме у реабілітації атовців

21 Липня 2018 20:40
В обласному центрі Волині Федерація легкої атлетики України та Національна рада спортивна реабілітації захисників України підписали офіційний Меморандум про співпрацю, який дозволить реалізовувати нові проекти щодо реабілітації атовців за допомогою легкої атлетики.

Церемонія підписання відбулася у заключний день Чемпіонату України з легкої атлетики на стадіоні «Авангард» 21 липня.

Так, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, голова ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України» Вадим Свириденко подякував президенту Федерації легкої атлетики України Ігорю Гоцулу за те, що він надає вагому допомогу у реабілітації ветеранів через спорт, аби вони відновилися.

«Сьогодні ми підписуємо меморандум, який дасть великий поштовх у майбутнє та наші майбутні проекти, зокрема той, який ми хочемо розпочати 7 жовтня цього року, – «Ветеранська десятка», де зможуть взяти участь як ветерани АТО, так і ветерани з США та Великої Британії. Я вважаю, що наша співпраця буде корисною, і наші майбутні проекти будуть розвиватися», - наголосив Вадим Свириденко.
Своєю чергою, голова Волинської ОДА Олександр Савченко відзначив, що в Україні та на Волині зокрема часто звучить слово «реабілітація»: «Воїнів лікує оптимізм та спорт. Нещодавно ми мали випадок, коли «кіборг» Василь Шумик відчував себе поза суспільством. Ми його вилікували і нещодавно він повернувся додому, але гарантій, що він буде таким, як і до війни, мало, адже обставини його життя, контузія та інші чинники призводять до неспортивного образу життя. Тому меморандум, який сьогодні підпишуть, буде підтриманий і міською радою, і обласною адміністрацією, адже ми всі розуміємо, наскільки це важливо. Всі хлопці та дівчата, які приходять з фронту, мають відчувати себе потрібними для суспільства та для себе».
Зі слів Ігоря Гоцула, підписання меморандуму дозволить ветеранам АТО відчути нові барви життя за допомогою легкої атлетики.

«Легка атлетика – успішний вид спорту, оскільки ми є успішні, то у багатьох складових нашого спортивного життя першими прокладаємо шлях до чогось нового. Тому сьогодні дуже важливий момент – підписання меморандуму – це велика честь, адже сьогодні ми віддаємо частину своїх повноважень організації, яка опікується долею людей, які захищали нашу країну, тобто ми за допомогою легкої атлетики намагатимемося допомогти отримати їм нові барви життя та додатковий драйв від участі в змаганнях. Це важливо для них, але це важливо й для нас. Кожен день нашого життя ми маємо пам’ятати, що хтось боронить нашу державу на сході, втрачаючи здоров’я та життя, тому наше співробітництво має бути нагадуванням про наш обов’язок пам’ятати про це», - зауважив президент ФЛАУ.
Опісля уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, голова ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України» Вадим Свириденко та президент Федерації легкої атлетики України Ігорю Гоцулу підписали Меморандум про співпрацю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus