USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Боратинська ОТГ та СНУ підписали договір про співпрацю

2 Жовтня 2020 15:04
У п’ятницю, 2 жовтня, знакова подія відбулася для студентів географічного факультету Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Адже цього дня було підписано угоду про співпрацю між СНУ та Боратинською ОТГ. Цю місію виконали голова громади Сергій Яручик і доцент кафедри економічної та соціальної географії Лариса Маковецька.

«Суть співпраці полягатиме в тому, що громада стане базою практики для студентів, майданчиком для коригування якихось освітніх програм, якщо в цьому буде потреба, з точки зору практики та потреб ринку, – розповіла спеціалістка з проєктної діяльності та промоції Боратинської сільської ради Ольга Цуз. – Яка з того користь громаді? По-перше, чимало наших жителів – студенти університету. І ми зацікавлені, щоби вони отримували найкращі компетенції, ставали професіоналами. Ми зрощуємо свої кадри. Плануємо залучати студентів до якихось проєктів та ініціатив».
Вона також зазначила, що така співпраця вже давно триває, а зараз це все ще й задокументовано.

«У нас є освітньо-професійні програми, що забезпечують певні кваліфікації. Відповідно до них, ми навчаємо географів-економістів, учителів географії та економіки. І ці компетентності дозволяють розкриватися саме у співпраці з громадою, – додала Лариса Маковецька. – Регіональний розвиток, регіональна економіка, децентралізаційні процеси – це те, що географи сьогодні вчать, досліджують. У нас є різноманітні види практики. І вони не мають проходити якось віртуально. Тож наші студенти мають нагоду і себе знайти, і допомогти громаді».
«Ми дуже сподіваємося на подальшу хорошу співпрацю з університетом. Більше того, я вірю в те, що хтось із вас знайде своє покликання саме в Боратинській громаді, – звернувся до студентів Сергій Яручик. – Ми готові та відкриті до співпраці. Можливо, ви вже маєте якісь проєкти, якесь бачення розвитку громади – пропонуйте! Якщо ваші ідеї будуть цікавими, ми постараємося їх реалізувати. І, звісно ж, ми зацікавлені у молодих компетентних кадрах».
«Ми дуже вдячні, що ви нас радо приймаєте, що я як викладач не тільки можу давати студентам теоретичні знання, а й показати діяльність місцевого самоврядування, державотворчі процеси, які допомагають людям жити краще, вірити у громаду, вірити в керівника, розуміти хід соціально-економічних процесів. На сьогодні регіональний розвиток, регіоналістика – це сучасна теорія географії, сучасний погляд на хід географічних процесів. І без практики оце розмахування теоретичним матеріалом нічого не варте. Тож ми вам дякуємо й будемо дуже старатися», – резюмувала Лариса Маковецька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 3 Жовтня 2020 09:58
А хіба СНУ не став ВНУ?
Коля Показати IP 3 Жовтня 2020 13:58
Нехайко той Яручик хоча б техніку дасть наможливість дорогу, а то люди вже скинулись грошима, а він агітацією займається, тільки за людські гроші робить дороги, а по документах за грошіте сільради.
Житель Показати IP 3 Жовтня 2020 22:43
Ключове у цьому всьому - "якщо буде потреба")))
Виборець Показати IP 4 Жовтня 2020 21:27
а вони такі... ці вибори...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus