USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Підписаний закон про тюремний термін за схиляння до самогубства

5 Березня 2018 16:04
Президент України Петро Порошенко підписав закон № 4088, який передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі за доведення до самогубства. Про це повідомляє Про це повідомляє Главком з посиланням на сайті Верховної Ради України.

Доведення до самогубства або до спроби самогубства спричинить обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років. У тому числі, якщо з людиною жорстоко поводилися, шантажували, систематично принижували або ж примушували робити те, що вона не хотіла. У нормі закону також згадують «схиляння до самогубства» та «інші дії, що призводять до скоєння самогубства».

Закон набуде чинності після офіційної публікації у парламентській газеті «Голос України».

Нагадаємо, 8 лютого Верховна Рада України ухвалила закон № 4088, який запроваджує кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства.

Експерти парламенту наголошують, що доведення до самогубства, яке вчиняється без застосування примусу, шантажу, приниження та інших способів, передбачених у статті 120 КК (наприклад, шляхом систематичного схиляння особи до суїциду), до цього не визнавалося кримінально караним діянням.

«Отже, більшість випадків самогубств, вчинених підлітками, які є членами так званих «груп смерті», взагалі не мають жодної кримінально-правової оцінки», - підкреслюється у висновку експертів.

Нагадаємо, серед підлітків поширюються жахливі ігри, так звані «Синій кит» та «Червона сова», які не лише руйнують свідомість дітей, а й своїми звірячими правилами спонукають їх до самогубства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus