USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Підручники з історією Євромайдану й АТО школярі отримають вже у лютому

21 Січня 2015 17:36
Події на Євромайдані та зони АТО одинадцятикласники вивчатимуть на уроках історії вже цієї весни.

Робота над матеріалами про події в Україні під час Євромайдану та українсько-російського конфлікту має бути завершена до кінця січня. Ці матеріали згодом будуть надруковані у паперовому вигляді та матимуть електронну форму. Очікується, що у лютому надрукують близько 20 тис таких посібників, головним чином для учнів та учителів. Останні вивчатимуть цю тему на уроках історії ближче до кінця навчального року. Про розповів заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський, - повідомляє УНН.

Він розповів, що для того, аби одинадцятикласники вивчали події на Євромайдані вже цієї весни, не потрібно передруковувати підручники з історії. Цей матеріал буде викладений як у паперовому носії, а саме в окремих брошурах, так і у електронному вигляді.

"Ми зараз створюємо додаткові ресурси - умовно кажучи, додатковий параграф для учнів і методичні рекомендації для вчителів, але при цьому зовсім не будуть переписуватися підручники. У цьому немає жодної потреби, тому що події пов'язані із Революцією гідності та російсько-українською війною (це власне події сьогодення), вони не увійшли і не могли увійти у раніше надруковані підручники, а тому вони будуть (видані – ред.) як додаток-доповнення до існуючих підручників з історії України для 11 класу і Всесвітньої історії для 11 класу", - розповів заступник міністра.

Павло Полянський розповів, що матеріал з’явиться у двох формах – паперовій та електронній.

"Ми робимо це у декількох форматах. По-перше, у відкритому доступі у електронній формі, при цьому ми хочемо зробити це як відкритий ресурс із гіперпосиланнями і відеоматеріалами. З іншого боку, ми це надрукуємо у наших фахових освітянських виданнях. І також будемо шукати тих людей, які докладуться копійкою, щоб це надрукуватиу вигляді брошюрок. Бо у МОН кошти на такі випадки не передбачені. Але це буде і в паперовому варіанті, і в електронній формі", - розповів посадовець.

З його слів, ця тема вивчатиметься одинадцятикласниками вже наприкінці цього навчального року і буде, очевидно, завершальною у курсі історії для 11 класу.

"А ми нашу роботу, дуже сподіваємося, закінчимо до кінця цього місяця і технологічно нам потрібно вкрай мало часу, щоб це все розмістити", - зазначив П.Полянський.

Він також висловив сподівання, що брошюри будуть надруковані вже у лютому. Попередній їх наклад оцінюють приблизно у 20 тисяч примірників.

"Ми друкуватимемо їх не тільки для учнів і для учителів, але для інститутів післядипломної педагогічної освіти, для університетів. Думаю, треба не менше 20 тисяч брошур", - зауважив заступник міністра.

Павло Полянський додав, що міністерство не робило фінансові розрахунки щодо затрат на ці матеріали.

"Нам не потрібно проводити такі розрахунки, оскільки жодної копійки з державного бюджету братися на буде, від авторських гонорарів ми всі завчасно повідомлялися. Будемо шукати спонсорів. Я переконаний, що надрукують фахові журнали, які присвячені викладанюю історії, газета "Освіта України", "Освіта". Ми це будемо пропонувати всім", - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus