USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Підривник суду в Любомлі проведе за ґратами 4,5 року

28 Жовтня 2022 21:38
За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури суд визнав 43-річного жителя Миколаєва винним у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисного пошкодження чужого майна шляхом вибуху, а також незаконних дій із бойовими припасами та вибуховими пристроями.

За даними слідства, над ранок 15 січня 2022 року чоловік разом із 28-річним спільником, розбивши вікно у кабінеті на першому поверсі приміщення Любомльського районного суду, кинули туди вибуховий пристрій.

У результаті вибуху було пошкоджено майно Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області на суму понад мільйон гривень.

Затримали їх правоохоронці 2 лютого 2022 року та під час обшуку у помешканні одного з чоловіків у Миколаєві було виявлено корпус осколкової ручної гранати РГД-5 та уніфікований запал дистанційної дії.

Згодом з'ясувалося, що вибух у суді громадянам України замовив 38-річний громадянин Литовської Республіки задля знищення матеріалів кримінального провадження про його наркозлочини.

Читати ще: Мріяв стати актором та їздить під наркотиками: що відомо про підривника Любомльського суду

Іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину, матеріали стосовно нього виділено в окреме провадження, чоловіка оголошено в розшук, як і молодшого з виконавців.

Старшому із підривників суд призначив покарання у вигляді чотирьох років та шести місяців позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus