USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Підсумки туристичного сезону: скільки відпочивальників влітку відвідали Шацькі озера

19 Вересня 2023 08:26
На Шацьких озерах у рамках туристичного сезону 2023 фіксували вдвічі, подекуди й втричі, більше відпочивальників, ніж 2022 року. Туристичний сезон тривав до 28 серпня.

Як розповів у коментарі Суспільному Шацький селищний голова Сергій Карпук, зростання кількості туристів фіксували здебільшого на вихідних.

«Люди приїжджали на вихідні, відпочивали, але можу відмітити, що їх в рази було більше, ніж у попередній рік. Туристів було в липні вдвічі більше, а в серпні, можливо, й втричі більше порівняно попереднім роком. Ми це бачили по заповненості відпочинкових зон і пляжів», – сказав посадовець.

Читати ще: Подорож на «Волинянці», джунглі та плантації чорниці: Дмитро Комаров показав таємниці Шацьких озер. Відео

Як зазначив Сергій Карпук, лише 10 % туристичних баз не були готові до старту сезону та прийому відпочивальників. «Були такі, які не очікували, що сезон буде і люди поїдуть. Знаю, що були випадки, коли бізнес не зреагував і не відкрився, хоча наповненість була», – каже селищний голова.

Найбільше туристів, з його слів, відпочивали влітку в селі Світязь, у районі Гушівського хутору (село Підманове) та на озері Пісочне. Найменше – в урочищі Гряда, де бази відпочинку заповнювалися лише не вихідні.

Кошти, які матиме Шацька громада від туристичного збору, поки не підраховували, розповів селищний голова, оскільки надходження продовжують отримувати ще впродовж вересня.

Сергій Карпук каже: прогнозує, що коштів громада отримає небагато. З його слів, туристичний збір є проблемним, оскільки реальні механізми його отримання відсутні.

Читати ще: Качан кукурудзи – пів сотні, піца – пів тисячі: відпочивальники обурюються високими цінами на Світязі

«Туристичний збір платиться поквартально і аналізувати його зможемо в жовтні. Сума невелика буде, збір значно впав у порівнянні з 2020-2021 роками. Пов’язано з тим, що туристи не завжди декларують і оплачують свій приїзд. Так і бізнес: можливо, це пов’язано з приховуванням реальних надходжень», – додав посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus