USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підйом на Еверест стане ще складнішим: влада Непалу посилила правила сходження на вершину

16 Серпня 2019 09:16
Спецкомісія в уряді Непалу вирішила посилити правила видачі дозволів на сходження на гору Еверест й інші вершини Гімалаїв. Нові правила вирішили запровадити після невдалого альпіністського сезону.

Видання Associated Press повідомляє, що альпіністів, зокрема, зобов’яжуть пройти підготовку з високогірного сходження і довести фізичну витривалість. Урядова комісія також пропонує значно підвищити плату за дозвіл на сходження, пише 24 канал.

У відповідному звіті комісії йдеться про те, що перед сходженням на гори вище 8000 метрів, альпіністи спершу повинні подолати хоча б одну непальську верхівку висотою до 6500 метрів. Охочі підкорити найвищу гору світу також повинні надати довідку про стан здоров’я і фізичну підготовленість.

Комісія теж запропонувала зобов’язати альпіністів, які бажають піднятися на Еверест, користуватися послугами гідів та сертифікованих компаній, які водять групи Еверест протягом щонайменше трьох років.

Щодо плати за сходження на найвищу верхівку світу, то відтепер це обійдеться у 35 тисяч доларів. Підйом на інші вершини, висота яких понад 8000 метрів, вартуватиме 20 тисяч доларів.

Зазначається, що нові правила набудуть чинності вже найближчим часом.

До речі, впродовж весняного сезону 2019 року під час сходження на Еверест загинули або зникли безвісти 11 альпіністів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus