USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пікет польського консульства у Луцьку

28 Листопада 2014 14:52
Генеральне Консульство Республіки Польща багатьом відмовляє у видачі візи. Саме через це волиняни пікетували установу сьогодні, 28 листопада. Про це повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Люди вважають, що консульство створює штучні перешкоди українцям під час відкриття віз. За останні два місяці інформація про необхідний пакет документів змінювалася декілька разів.

У кожного, хто прийшов на мітинг своя історія, однак текст відмови у видачі візи однаковий – надана консульству інформація про мету та умови запланованої поїздки недостовірна.

Наприклад, сім’я захотіла поїхати на Різдво до Польщі. Спочатку бронювали готель від фірми. Тоді у консульстві сказали, що потрібно замовляти кімнати в готелі особисто. Заплатили за резервування номерів вже як від фізичних осіб. Але все одно отримали відмову.



Дехто просто їхав на заробітки. У декого був навіть контракт з фірмою у Лодзі.

Ольга Тищук хотіла отримати шопінг-візу. «Я живу за тридцять кілометрів до кордону. Робила шопінг-візу. Сказали додатково потрібно зробити бронювання готелю. Зробила це і все одно прийшла відмова», - розповіла вона. Причина та ж сама: інформація, яка надавалася для підтвердження мети та умов запланованої поїздки, недостовірна.



Як повідомляє «Радіо Свобода», у листопаді почастішали випадки відмов волинянам у видачі віз із формулюванням: «мета й умови запланованої поїздки недостовірні».

Раніше рівняни й волиняни могли отримати шопінг-візу за спрощеною процедурою, нині ж до стандартного пакету документів на візу з метою закупівельного туризму потрібно додавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку і бронювання готелю.

Однак навіть після підтвердження бронювання людині можуть відмовити у видачі шопінг-візи, кажуть протестувальники. Проблеми стали виникати частіше і в тих, хто офіційно збирається на роботу до Польщі, додають вони.

Термін подачі апеляції на відмову становить тиждень, однак зустріч із консулом призначають лише через два тижні. Апеляція платна і становить 60 євро.

«Та ще й не факт, що тоді відкриють візу», - скаржився один із учасників мітингу.

У консульстві рішення відмовити у відкритті візи пояснюють новими правилами, які вступили в дію з 1 листопада. Так, щоб отримати дозвіл на перетин кордону, потрібно забронювати готель та надати інформацію про банківські рахунки.



Часто люди користуються послугами посередників, які виявляються шахраями. І коли консульство перевіряє інформацію, то інколи виявляється, що вільних номерів у готелі насправді немає і їх ніхто не бронював.



Нагадаємо, з 1 листопада вступили в силу нові правила відкриття віз, згідно з якими під час подання документів на бізнес- і шопінг-візи необхідно надавати уніфікований перелік документів.

Тим часом, консульство застерегло волинян від користування послугами посередників-шахраїв, адже почастішали випадки, коли начебто здійсненого бронювання насправді не відбулося.

Раніше речник МЗС Євген Перебийніс повідомив, що збільшення кількості документів, які українці мають подавати для отримання шенгенської візи в консульські установи Польщі, відповідає рішенню Єврокомісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
вонижедіти Показати IP 28 Листопада 2014 14:59
ось вам майдан! За Янукевіча такого не було! Хочемо у Європу а попадемо у .... у інше місце!
Гпз28 Показати IP 28 Листопада 2014 15:06
https://m.youtube.com/watch?v=2E7jRqX0ghU -причина?
Степан Бандера Показати IP 28 Листопада 2014 15:06
Бариги в основному з тими рышалами ы органызували страйк.
віктор Показати IP 28 Листопада 2014 15:08
звичайно це прикро...але поляки страхуються щоб через україну в європу не попали путінські фашисти...проте як сказав мій знайомий - путін справжній президент. весь в говні а як тримається....
OXOOXOXOXOXOXOX до віктор Показати IP 28 Листопада 2014 15:13
AXAXXAXXAXAXAXAXAXAXAAXAAXAXA
d ;jg до віктор Показати IP 28 Листопада 2014 15:14
що ти мелеш х*р тебе знае
Ось нам Показати IP 28 Листопада 2014 15:48
Від нас, дурних волиняк, скоро всі відгородяться. Групка диб..ів на майдані показали на цілий світ хто ми, а журналюги (читати вчителі української мови) розтрубили.
Дончанин до Ось нам Показати IP 28 Листопада 2014 17:47
А как не отгораживаться, если вчера смотрел видео пропуска через польскую границу. Там люди так спешили, что друг друга давили и топтались по упавшим. Я уже не говорю, что лезли через забор.
Анонім до Дончанин Показати IP 28 Листопада 2014 19:37
коментар було видалено
ПРАВДИВИЙ Показати IP 28 Листопада 2014 16:10
як рахували поляки нас бидлом, так і рахують. Думаю ми того варті, бо досить часто за кордоном себе вівдповідно поводимо.
я до ПРАВДИВИЙ Показати IP 28 Листопада 2014 19:40
поляки нас рахують бидлом,а поляків - німці,французи,англійці рахують бидлом.так що все нормально,це життя ...
Анонім до ПРАВДИВИЙ Показати IP 30 Листопада 2014 10:56
коментар було видалено
Анонім Показати IP 28 Листопада 2014 16:34
Було добре. Захотіли євроасоціацію - і стало ще краще. Громадяни, будьте патріотами. В області повно робочих місць із зарплатами по 1500 грв. Починайте освоювати. Працюйте на Україну, а не на Польщу.
Анонім Показати IP 28 Листопада 2014 16:50
полякам революцiйне бидло з стрiчками даунiв, та безлад в державi не потрiбнi
Анонім до Анонім Показати IP 30 Листопада 2014 15:37
Зачем так героев оскорблять?
Борис Показати IP 28 Листопада 2014 17:45
Мне тоже первый раз отказали а моему куму дали запрошення высылала одна фирма подал на апеляция опять не дали подал все заново и снова та же песня а живу в Бердянске Запорожская обл. а прописан в Луцке поэтому каждый раз приходилось ездить хотел поехать в Польшу заработать в итоге потратил на все больше чем бы там заработал за три месяца вот вам и вступление в Евро только бабки с людей стригут это у них такая новая система заработка нажива над простыми людьми и причины бредовые сначала подчеркивают один пункт подаешь на апеляцию уже другой короче бред
Дончанин до Борис Показати IP 28 Листопада 2014 17:49
А тебе разве не известно, что после "революції гідності" Польша УСЛОЖНИЛА получение виз для украинцев?
Роман Показати IP 28 Листопада 2014 17:56
Бариг треба забрати і людям нормально все роз'яснювати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А то ті падли взагалі офігіли. Якусь безкоштовну допомогу людям надавали б. В засобах масової інформації зміни оголошували б .
Сергій Показати IP 28 Листопада 2014 18:13
Ускладнили процедуру отримання віз через великий наплив бажаючих їх отримати і високий відсоток тих бажаючих подавали недостовірну інфрмацію. Як взагалі можна обурюватись, що вам відмовляють у видачі візи, якщо ви берете липові довідки, запрошення з якихось лівих фірм, вказуєте недостовірні дані про мету візиту, словом намагаєтесь всякими способами надурити консульство? Мені, особисто, страшенно не подобається, що немає реальної можливості записатись на подачу документів через сайт і що потрібно платити гроші візовому центру, які нічого корисного для людей не роблять. Але всі рази що я звертався за візою, я сам заповнював анкету, збирав додатки і отримував успішно свою візу, нехай і не на такий довгий період, як просив ) На сайті консульства є досить нормальні інструкції щодо порядку отримання віз.
да да до Сергій Показати IP 28 Листопада 2014 18:44
І до чого та п..ж? Йди зараз отримай умнік, ти думаєш ти один правильний а інші консульство намахують. Я здав документи всі сам, ніяких ліваків, оригінали чеків і т п - все одно відмова і ноль пояснень чому. Хоч подавай апеляцію, ше 60 євро відлистай а тобі знов відмову і знов без пояснень, а хоч йди до консула, зустріч звичайно призначать після того якр пройдуть всі терміни апеляцій. Так шо не нада п..дєть, в пшеків там зараз своє ЦУ і в дупі вони бачили візові кодекси ЄС як і "еуропейські цінності".
Сергій до да да Показати IP 29 Листопада 2014 12:15
Я нормальний коментар написав, якщо в тебе особисті проблеми в житті то не треба на інших кидатись. Я тобі у видачі візи не відмовляв і написав про особистий досвід. Такшо п...ж тут виключно твій. В консульстві завжди були свої інструкції, і певну частину людей лишали без візи. Он нижче Віктор написав про ідентичні документи і відмову по одній із заяв. Це справді прикро. А читаючи такі коментарі, як твій, стає зрозуміло, чтому нас в Полищі особливо і не чекає.
Віктор Показати IP 28 Листопада 2014 20:37
Чому коли двоє людей подає однакові документи,один з них отримує відмову,а другий візу?В моєму випадку подавав я та дружина на шопінг візу,я отримав відмову,адружина візу.документи були однакові.банк , готель. Виходить консул грає в рулетку.
вдв до Віктор Показати IP 29 Листопада 2014 01:11
просто жiнка поiде в польщу, а тебе призвуть захищати Украiну а потiм привезуть i закопають, ви ж самi цього хотiли .
Сергій до вдв Показати IP 29 Листопада 2014 12:33
Нажаль зараз почастішали такі випадки. Єдиний варіант - апеляція, якщо Ви впевнені у своїй правоті. Спочатку до консульства, а тоді, у випадку відмови, можна до суду звертатись. Якщо в консульстві можуть неуважно дивитись на документи, або спеціально відмовляти з надуманих причин, у випадку конфлікту чи якоїсь неприязні, то суд, як правило, вирішує питання на користь заявника. Єдиний ньюанс - витрати на апеляцію і судовий розгляд. В кінцевому результаті віза може дорого коштувати 8( Гроші, нажаль, є однією із перепон для отримання візи в сучасних українських реаліях.
Сергій до Сергій Показати IP 29 Листопада 2014 12:34
Це я до Віктора, промахнувся....
Віктор до Сергій Показати IP 29 Листопада 2014 16:59
Дякую,я це зрозумів,але таких випадків як в мене за останній місяць,так розумію в 90% заявників.дивно.
Віктор до вдв Показати IP 29 Листопада 2014 17:08
Колись і тебе закопають,питання часу,діло не в тому,просто цікаво чому так виходить.працівники візового центру (не всі),які приймають документи ,самі не знають які документи мають бути.
Віктор Показати IP 28 Листопада 2014 20:45
Потрібно тих консулів посадити в сині мусорники які знаходяться біля консульства.тоді вони будуть уважніше дивитись документи.
консул до Віктор Показати IP 29 Листопада 2014 09:11
Ось таким "Вікторам" пожиттєво заборонити видачу візи!!! Це уявляю як подібні ганьблять Україну за кордоном...:(
Віктор до консул Показати IP 29 Листопада 2014 16:49
ну-ну,а такі як ти, слухають як на них поляки сцють,і кажуть що дощ іде. плати за візу,чому поляки їздять де хочуть,ти чим гірший бо ти Українець.
Віктор до консул Показати IP 29 Листопада 2014 16:53
боїшся опинитись головою в мусорнтку,бійся бо я йду за тобою,оглядайся. :)
до Вiктора Показати IP 29 Листопада 2014 07:59
Консули знають,що ви тiльки й здатнi з консулами i дiтьми та жiнками воювати.
Віктор до до Вiктора Показати IP 29 Листопада 2014 16:51
а ви це хто? тоді ви хто?
сергей Показати IP 29 Листопада 2014 10:50
Мечты это одно а реальность совсем другое, жизнь все расставит по своим местам.
Ольга Показати IP 2 Грудня 2014 09:54
Повірте,це не від консулів залежить,як наша влада хоче так і робиться.задумайтесь,чому саме на західній Україні проблеми з візами,і не тільки польськими...
дмитро Показати IP 4 Грудня 2014 15:22
подав на вiзу 27 пiсля обiду а вiдмова в паспортi вже 28 i як так швидко перевiрили
Настя до дмитро Показати IP 17 Грудня 2014 15:22
Я думаю, якщо кожен буде в своєму куточку обурюватися нічого не вийде!!! Треба збиратися у великі групи в кого відмова. Найняти адвоката. Можливо це якось змінить ситуацію. Адже, зараз відмов справді 90%
Ірина Показати IP 17 Грудня 2014 19:53
Сьогодні отримала відмову у шопінг візі, маючи і бронь в готелі, і довідка про рахунок , все як потрібно, а відмови з плаваючою відповіддю навіть не чекала. Живемо у власній країні як у тюрмі. Таке відчуття, що відмови пишуться навмання. Зламали усі мої плани на незабутнє Різдво((((Але карма не спить)
вадим Показати IP 12 Липня 2016 01:42
Треба значить робити мітинг то на яке число мітинг
вадим Показати IP 12 Липня 2016 01:44
Я вже подавав два раза на візу і поставили відмову і причини вказують Такі ж самі як всім що робити підкажіть пожалуйста може хто знає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus