USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Пішов у засвіти автор «Пісні про Луцьк» Мирослав Стефанишин

5 Лютого 2024 13:23
2 лютого на 97-му році життя зупинилося серце талановитого митця Мирослава Стефанишина.

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

Стефанишин Мирослав Степанович народився 1 квітня 1927 року в селі Бовшів на Станіславщині (тепер Івано-Франківська область). З дитячих літ захоплювався музикою. Після закінчення середньої школи у 1945 році вступив до Станіславського музучилища. У 1954-му здобув вищу освіту у Львівській державній консерваторії.

Як творча особистість Мирослав Стефанишин сформувався вже на Волині, куди приїхав за направленням. Працював хормейстером обласної філармонії, завідувачем музичної частини Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Шевченка, старшим викладачем, завідувачем відділу музики і співів Луцького педагогічного інституту ім. Лесі Українки, викладачем хорового диригування Луцького музичного училища.

Результатом багаторічної праці є його численні пісні. Композитор написав понад 1000 творів, з них близько 500 перекладень та аранжувань і понад 500 авторських, більшість на слова волинських поетів.

Мирослав Стефанишин – заслужений діяч мистецтв України, лауреат обласної премії імені Степана Кривенького, громадсько-культурний діяч, фольклорист, голова Волинського відділення Національної ліги українських композиторів, почесний професор Волинського національного університету ім. Лесі Українки.

Чин похорону відбувся 3 лютого в кафедральному соборі Святої Трійці. Його очолив староста протоієрей Володимир Подолець. Супроводжував богослужіння архієрейський хор «Оранта» (головний регент і художній керівник – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).

Поховали митця біля дружини на міському цвинтарі, що поблизу села Гаразджа.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Царство Небесне і вічна пам'ять покійному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 5 Лютого 2024 15:17
Царство небесне. Біднішає і так бідна Волинь! Так пізно повідомили. Маса всіляких управлінь культури, а про достойну людину ні слова. Прикро.
Петро - 2 до Петро Показати IP 5 Лютого 2024 17:15
Підтримую. "Повідомляють" за третім законом Паркінсона: "Заява заявника розглядається після його смерті". Мирослав Стефанишин - легенда Волині. Нехай спочиває з Богом. Царство йому Небесне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus