USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Після 18:00 їсти можна і жирне також – дієтолог на Lutsk Food Fest про міфи дієт

13 Травня 2018 14:34
Щоб бути здоровим та щасливим, переконують дієтологи на гастрономічному фестивалі «Lutsk Food Fest. Весна», варто правильно харчуватися. Втім, як запевняють, «правильно» - не означає відмовитися від улюбленої їжі, ба більше, більшість заборон, зі слів експертів, є міфами.

Зауважимо, що фестиваль відбувся в Луцькому замку 12 травня.

Дієтолог Оксана пояснила, що можна їсти все, однак 5 разів на день та невеликими порціями.

«Щодо підбору правильної дієти, а «правильна» - це корисна для вашого організму, то вона повинна підбиратися індивідуально під кожен організм. Коли я приписую комусь дієту, то враховую стан здоров’я людини, групу крові, фізичні навантаження, алергічні прояви, графік роботи тощо. Це потрібно для того, щоб підготувати індивідуальну дієту, яка буде збалансованою.

Зараз же багато людей беруться за «швидкі» дієти, однак цим лише наносять собі значної шкоди. Коли організм швидко худне, то тіло «запам’ятовує» про стрес і думає, що варто запастися, аби подібних негараздів не було. Тому, втративши 5 кг, він швидко набирає 7 кг, на запас», - розповідає Оксана. Та додає, що у сфері харчування є багато міфів.

«Кажуть, що не можна жирне їсти, однак це не правильно, адже в жирі є речовини, які необхідні для кісток. Кажуть, що після 18 не можна їсти, але це теж не так. Варто, щоб останній прийом їжі був за дві години до сну, а в різних людей – різний розпорядок дня, графік роботи, тому нічого страшного поїсти о 19:00 і лягти спати в 21:00. Не варто з раціону виключати й м’ясо.

Є багато дивних «дієт». От, наприклад, моделі хочуть дуже швидко схуднути, п’ють капсулу з черв’ячком і за 7 днів втрачають значну вагу. Але є питання як потім свого нового «друга» вивести, про це ніхто не думає. Так з ними далі і живуть, і вони нас їдять, організм страждає. Тому краще уникати таких справ», - переконує дієтолог.

Насамкінець вона додала, що варто завжди пам’ятати про те, що не організм керує людиною, а людина організмом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP 9 Травня 2019 15:46
Підкажіть будь ласка прізвище та контакти дієтолога

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus