USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Після 22 травня карантин в Україні продовжать, – Шмигаль

12 Травня 2020 10:14
Після 22 травня карантин подовжуватимуть.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу «1+1».

«Офіційно карантин до 22 травня, але це не кінцева дата. Ми будемо продовжувати», – заявив він, додавши, що уряд нині відпрацьовує кожну дату п’яти анонсованих етапів послаблення обмежень.

За його словами, Україна нині перебуває на піку інфікувань коронавірусом.

«Ми йдемо рівно останніх сім-вісім днів. У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми навіть трішки падаємо за кількістю відношення хворих до тих, хто вже хворіє», – сказав Шмигаль.

При цьому прем’єр зауважив, що «вже немає жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною до кількості тих, хто захворів».

«Це дуже важливий етап переломний, коли ми будемо розуміти, що пройшли пік», – зазначив він.

Також він додав, аби знову не виник спалах, у країні введено п’ять етапів послаблення карантину. Перший етап розпочався 11 травня, коли відкрили частину закладів і зняли частину обмежень.

«Наступний, другий, буде запроваджений тоді, коли будуть виконані певні умови. Зокрема, кількість захворілих буде зменшуватися щодня протягом певного періоду. Третій етап – це розвантаження нашої медицини. Коли кількість видужалих буде на як мінімум у двічі вищою, ніж захворілих. Відповідно розвантажиться медична система», – пояснив Денис Шмигаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Психопланетарій, Лип Показати IP 12 Травня 2020 10:32
Чоловік без маски на лиці зайшов у тролейбус, присів на крісло та починає сильно кашляти. Тролейбус переповнений пасажирами, і одна пасажирка не витримує та запитує його: "Мужчина, чому ви без маски у громадському транспорті чому ви кашляєте на всіх, у вас мабуть коронавірус, ви наражаєте нас всіх заразити?". Пасажир, який кашляє відповідає: "Ніяк не можу вилікувати проклятий туберкульоз!". Слава Богу, почулось серед пасажирів, а ми думали, що у вас коронавірус !
Дідо Показати IP 12 Травня 2020 10:40
Будемо працювати на таксі. П*дл*ки верховнозрадні
Домкрат Показати IP 12 Травня 2020 11:18
Влада вирішила, що нарешті знайшла універсальну вуздечку для народу? Ню - ню.. Тільки санлікар Ляшко вже пояснив, що понтов більше ніж толку.
Лаборантка Дуся Показати IP 12 Травня 2020 11:30
Це ще квіточки, через місяць-два європа почне тестувати вакцини на українцях.
Мешканка Показати IP 12 Травня 2020 11:44
Може хватить знущатися з людей. Пустіть транспорт. Хай буде маска але хай все працює. Поки не перехворіє 80%людей в країні ВАШ карантин до одного місця.
До лаборантка Дуся Показати IP 12 Травня 2020 12:58
Вже почали тестування, судячи з коменту, ти-перша!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus