USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після найкривавішої за два роки стрілянини в США спалахнули масові протести

19 Березня 2021 11:44
У США після розстрілу восьми осіб в трьох спа-салонах Джорджії 16 березня сотні людей вийшли на протести проти сплеску ненависницької риторики і насильницьких атак щодо американців азійського походження.

Про це з посиланням на The Hill повідомляє ТСН.

«Я зла і розлючена, – поділилася із журалістами учасниця демонстрації у Вашингтоні Джанет Намкунг. – Я знаю людей, яких обзивали різними лайками і які щодня побоюються за своє життя, коли виходять на вулицю».

Тим часом у Twitter, Instagram та інших соціальних мережах поширюють тисячі дописі із хештегом #StopAsianHate, в яких користувачі висловлюють свою підтримку азійцям та розповідають про випадки расизму.

У виданні зауважують, що після кривавої бійні у Джорджії національна увага частково переключилася на сплеск нападів – від словесних образ і побиття азійців похилого віку до масового розстрілу 16 березня – на американців азійського походження, який відбувся в країні з початком пандемії COVID-19.
Зазначається, що в перші місяці критики Китаю через коронавірус з боку вже колишнього американського президента Дональда Трампа, кількість хейту в бік американців азійського походження в Twitter підскочила на 900%.

Члени Палати представників США Праміла Джаяпал, Грейс Менг і Хакім Джеффріс звинуватили Трампа і своїх коле-республікаців у розпалюванні ненависті через використання ними «расистських гасел», накшталт «вірусу з Уханя» чи «кунг-грипу» (термін з відсилкою до китайського бойового мистецтва кунг-фу, яким Трамп описував коронавірус, вочевидь натякаючи на провину КНР у виникненні пандемії. – Ред.).
Нагадаємо, що в американському штаті Джорджія внаслідок стрілянини у трьох спа-салонах у вівторок, 16 березня, загинули восьмеро людей, а ще одна особа – постраждала.

Звинувачення у нападі офіційно висунули 21-річному американцеві Роберту Аарону Лонгу. Підозрюваний зізнався у скоєнні злочину і заявив правоохоронцям, що має «сексуальну залежність». Він також заперечив, що вчинив напад на ґрунті расової нетерпимості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
К.лучанин Показати IP 19 Березня 2021 12:16
Питання до Байдена. Та хто все таки вбивця? Дуже багато бруду ллється у соцмережах і у ЗМІ і це помітно. Світ рухається не в тому напрямку, дуже багато зла є у людей.
Олена до К.лучанин Показати IP 19 Березня 2021 13:28
Путін
Сергій Лучанин до К.лучанин Показати IP 19 Березня 2021 14:27
Бункерна моль. На руках пині кров невинних в Грузії, Молдові, Україні.
Анонім Показати IP 19 Березня 2021 15:45
Президент Турции Эрдоган встал на сторону Владимира Путина в конфликте с Джо Байденом, и назвал подобные высказывания недопустимыми и недостойными президента Опа
999 Показати IP 19 Березня 2021 16:12
Нічим Д.Байден не кращий за того В.Путіна, а наш П.Порошенко за того В.Януковича. У всіх цих президентів руки також по лікоть в крові. Наприклад у колишнього віце-президента США Д.Байдена кров на руках за вбивство безвинних людей в Лівії (2011 рік), в Іраку (2014 рік), в Ємені (2015 рік).
Да ? до 999 Показати IP 19 Березня 2021 16:59
Джо Байден знищив економіку США? Довів до ніщети свій нарід? Байден постиійно бреше ? Байде 20 років на посаді ?
Вам на клізму до 999 Показати IP 19 Березня 2021 17:00
У вас запаморочення. Вашого ідолка опустили до плінтуса, але його довго попереджали.
)_( до 999 Показати IP 19 Березня 2021 17:01
Оттак їх, скрєпами, скрєпами їх. Вони всі такі ж як ботоксний карлон...
Гаага до 999 Показати IP 19 Березня 2021 17:02
А доживе бункерний щур до Гааги, чи своїж придушать?
111 Показати IP 19 Березня 2021 17:36
Та це ж класно, коли Д.Байден у прямому ефірі назвав В.Путіна "кілером чи вбивцею", значить президент США боїться Росію, і тому не бажає з Путіним продовжувати діалог у прямому ефірі, бо програє як програв донецький Шахтар - італійській Ромі. Мені дуже подобається, що президент США ще поки не пісяє в штани у прямому ефірі, видно помічники відповідні памперси йому одягли. А взагалі-то ще усе попереду, проблеми будуть тоді, коли спочатку США розпочнуть відстрілювати наземні кораблі Росії, які бороздять простори Тихого та Атлантичного океанів, а Росія дзеркально розпочне знищувати ракетами військові бази США по всьому світу. А там дивишся і все це закінчиться...???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus