USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Брюсселі акція протесту переросла в погроми магазинів. Відео

8 Червня 2020 09:29
У Брюсселі акція протесту проти расизму увечері 7 червня переросла в погроми, повідомляє Корреспондент з посиланням на телеканал RTBF.

Відзначається, що епіцентром заворушень став розташований в кількох сотнях метрів від Палацу правосуддя емігрантський квартал Матонж, де проживають вихідці з Африки.

Всього в акції протесту в центрі Брюсселя брали участь 8,5 тисячі осіб. Після її завершення найбільш агресивні демонстранти перемістилися на вулиці Матонжу, де до них приєдналися ще кілька сотень осіб.
Натовп кинувся громити дорогі магазини на бульварному кільці Брюсселя в сусідньому кварталі Порт-де-Намюр. Протестуючі розбили вітрини кількох бутиків, включаючи центральний в Бельгії магазин Apple. Один з магазинів було підпалено.
Протестувальники закидали поліцейських камінням і пляшками. Кілька машин правоохоронців отримали пошкодження.

В результаті правоохоронці застосували водомет і заарештували близько 150 осіб.

Організатори раніше заявили, що мають намір провести мирну акцію проти поліцейського свавілля і расизму у відповідь на загибель в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда.

Нагадаємо, Флойд помер після грубого затримання поліцією. Реакцією на дії правоохоронців щодо темношкірого стала хвиля протестів в США і багатьох країнах світу, яка переросла в безлади і мародерство.

Зокрема під час протестів у Лондоні 23 поліцейських отримали поранення. Протестувальники запустили велосипедом в поліцейського коня. Кінь злякався і кинувся в бік, унаслідок чого співробітниця поліції, яка керувала конем, вдарилася об стовп і випала з сідла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Червня 2020 09:44
Майданный вирус набирает силы.
Шарій до Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Червня 2020 10:17
ДНРівський. На майдані магазини не громили, а даунбасовці Метро та інші магазини знатно розтащили, Стєпашка
Лучанин до Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Червня 2020 11:05
В тебе від "камнєй с нєба" вірус в голові.
ABC до Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Червня 2020 12:18
Під час Майдану не було пограбовано жодного магазину.
до авс до ABC Показати IP 8 Червня 2020 14:14
https://www.google.com/url?q=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DXxkZJWPjBNA&sa=U&ved=2ahUKEwiG6_frh_LpAhUQAhAIHTjRChsQtwIwAnoECAUQAQ&usg=AOvVaw1Z5uuv4SZsafFCkxJaOO0D
Свідомий Показати IP 8 Червня 2020 11:53
Шановні європейці ви називали насилля у нас на майдані мирним мітингом і демократією. Тож їжте таку "демократію" повними ложками. А я в цей час дуже стурбований діями вашої поліції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus