USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Після скасування люстрації на посадах можуть поновити 900 чиновників часів Януковича

10 Червня 2016 22:04
Конституційний Суд України має намір повернути чиновникам часів Януковича право обіймати державні посади. В мережу вже навіть потрапив проект цього рішення, хоча засідання суду відбулося за зачиненими дверима.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Від ранку під КСУ – три мерці: конституція, демократія і люстрація. У такий спосіб активісти намагаються привернути увагу суддів.

"Вони починають з люстрацією, вони продовжують з Конституцією, вони вбивають демократію. Вони вбивають, намагаються і хочуть вбити усі наші постмайданівські здобутки", - каже голова Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік.

Напередодні в мережу потрапив документ – проект рішення Конституційного суду, згідно з яким скасовують низку положень третьої статті Закону про очищення влади. Саме тієї, яка передбачала люстрацію чиновників часів Януковича і заборону їм обіймати високі посади протягом десяти років.

Під час свмого засідання суду журналістам вдалося стати лише свідками розгляду інших питань. Долю люстрації Феміда пішла вирішувати за зачиненими дверима. Натомість представник Верховної ради в Конституційному суді Анатолій Селіванов сумнівається в автентичності скандального документа.

Справжній документ чи ні – стане відомо з остаточної ухвали суду. Її зобов'язані оприлюднити. В разі ж скасування люстрації, можна очікувати повернення старих кадрів до владних кабінетів.

"Вони можуть відновлюватись на роботі, якщо вони були звільнені за законом. Зараз в реєстрі таких 900 осіб", - пояснює керівник департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 11 Червня 2016 13:02
Про це ж саме заявляє Венеціанська комісія протягом 2 років та вимагає відмінити люстрацію для всіх хто працював і встановити індивідуальну відповідальність. Це ж зрозуміло і правильно, але " активісти" і влада цього бояться. Чому? Так само іх будуть люструвати а вони вимагатимуть справедливості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus