USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Після відставки Азарова гривня стала повільніше падати

30 Січня 2014 17:30
На стан економіки та курс гривні зараз впливає політична ситуація в Україні, вважають у Комітеті економістів України. Чим довше триватиме політична напруга, тим глибшою буде девальвація гривні. Про це повідомляє Gazeta.ua.

«Цього тижня написав заяву на звільнення прем'єр Микола Азаров. Це рішення одразу викликало позитивну реакцію фондового та банківського ринків. На фондовому ринку українські цінні папери почали знецінюватися повільніше. На валютному - знизилися темпи девальвації гривні», - сказав, економіст, голова Комітету економістів України Андрій Новак.

З його слів, для інвесторів і бізнесменів відставка уряду - це знак змін на краще. Зараз вони очікують нового Кабміну.

«Надалі економічна ситуація залежатиме від нового уряду. Думаю, зараз українському економічному становищу найбільше потрібен технічний уряд професіоналів. Він би відштовхувався у своїх діях не від політичних вподобань, а чисто професійних міркувань. Якщо ж новий уряд буде лише говорити, а не працювати, знецінення гривні посилиться», - прогнозує Новак.

Уряд Азарова, на думку Новака, був неефективним: майже всі його реформи були провальними.

«Видно, що партії влади не вистачало стимулу робити якісні зміни. Їхній Податковий кодекс не збільшив надходжень від податків, пенсійна реформа не вирішила проблеми дефіциту Пенсійного фонду, новий бюджет прийнятий із дефіцитом 70 мільярдів гривень. Влада довела до того, що за останній рік на 6,4% знизився ВВП. Цьогоріч бюджетникам вже не було чим виплачувати зарплати, пенсії і стипендії. Поряд із цим йде постійне знецінення гривні. Щоб вона лишалася приблизно на теперішньому рівні, Нацбанк вже два роки щомісяця витрачає 1,1 мільярда доларів», - наголосив економіст.

Нагадаємо, 28 січня цього року президент Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова та його уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ніка Показати IP 30 Січня 2014 17:43
да політика впливає на рівень гривні. це правда вже подорожчання пішло
Бульба Показати IP 30 Січня 2014 18:48
Четыре года гривня была стабильна, пришли "Сволотовцы" и гривня начала падать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus