USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Пів року без футболу та компенсація від УЄФА: що відомо про травму Бєсєдіна

1 Липня 2021 18:14
Форвард збірної України та київського «Динамо» Артем Бєсєдін, який отримав травму ноги під час матчу Євро-2020 проти збірної Швеції, повернувся до столиці та пройшов медичний огляд. За попередніми даними, він отримав пошкодження хрестоподібних зв’язок, що є однією з найсерйозніших футбольних травм.

Що відомо про жахливу травму футболіста – у матеріалі Depo.Київ.

Як Бєсєдін отримав травму

У додатковий час матчу між збірними України та Швеції захисник шведів Маркус Даніельсон прямою ногою влетів в опорну ногу Артема Бєсєдіна. На фото з моментом епізоду можна побачити, як коліно та нога українського футболіста вигинається в інший бік.

Травма Бєсєдіна стала ключовим епізодом всієї гри, оскільки за вкрай грубий фол Даніельсон отримав пряму червону картку та був видалений з поля, залишивши свою команду в меншості. Після цього збірна Швеції сіла в глибоку оборону, українська команда пішла вперед, а Артем Добвик, який вийшов на позицію Бєсєдіна, забив вирішальний гол на останніх хвилинах поєдинку. Через це багато хто оцінює, що ціною перемоги збірної України стала саме травма Бєсєдіна.

Захисник збірної Швеції Маркус Даніельсон вибачився перед Бєсєдіним в роздягальні. За його словами, він мав розмову з Бєсєдіним після матчу. Він зазначив, що бачив повтор жорсткого епізоду, але в нього не було наміру завдати шкоди українському футболісту. Його слова переводили гравці української збірної Андрій Ярмоленко та Олександр Зінченко, які знають англійську, і все виглядало так, наче Бєсєдін прийняв вибачення гравця шведської команди. Даніельсон також висловив сподівання, що Бєсєдін швидко відновиться після пошкодження.

Розрив «хрестів» та пів року лікування

На післяматчевій пресконференції головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловив сподівання, що Бєсєдіна «пронесе», але одночасно зазначив, що скоріш за все, нападник отримав серйозну травму. Вже наступного дня тренер національної команди та легенда київського «Динамо» Олександр Шовковський повідомив, що Бєсєдін покинув розташування збірної та більше не зможе зіграти на Євро.

Після прибуття до столиці Бєсєдін одразу пройшов медобстеження на характер травми. Головний лікар «Динамо» Андрій Шморгун розповів про пошкодження нападника після діагностики. За його словами, МРТ-дослідження показало часткове пошкодження хрестоподібної зв’язки, часткове пошкодження внутрішньої та зовнішньої бічної зв’язок, а також перелом виростків стегнової кістки без зміщення.

Від удару, який наніс прямою ногою шведський захисник Маркус Даніельсон, в Бєсєдіна трапилось перерозгинання в колінному суглобі, яке викликало таку серйозну травму. Зараз лікарі столичного клубу консультуються з травматологами та хірургуами щодо тактики лікування нападника. Попередній термін відновлення за консервативного лікування складає шість місяців.

Багатомільйонна компенсація для «Динамо»

Через жахливу травму Бєсєдіна столичне «Динамо» отримає багатомільйонну компенсацію від УЄФА. Згідно з правилами головної футбольної асоціації Європи, футбольні клуби отримують компенсацію за травму свого гравця під час знаходження в розташуванні збірної на час міжнародних турнірів.

Компенсацію виплачують лише тоді, коли термін відновлення футболіста становить понад 28 днів. Травма Бєсєдіна потребує тривалого лікування, яке займе щонайменше півроку. Один день відновлення футболіста коштуватиме понад 20,5 тисячі євро.
«Будемо грати з Англією за Бєсєдіна»

Після жахливої травми Бєсєдіна форварда активно підримують українці в соціальних мережах, партнери по команді, тренери та футбольні функціонери. Головний тренер збірної України Андрій Шевченко заявив, що вся національна команда підтримує травмованого гравця.

«Ми засмучені цим моментом. Дійсно, в футболі таке трапляється. Це один з дуже важких моментів, ще й на такому рівні. Артем пройшов складні випробування в останні роки. У нього нещодавно народилися діти. Ми всі його підтримуємо, він з нами. Хлопці будуть грати з Англією ще й за Бесєдіна», – зазначив Шевченко, коли ще не знав, наскільки серйозну травму отримав Бєсєдін.

Чинний воротар збірної України та «Динамо» Георгія Бущан, який став одним з героїв Євро-2020, також підтримав партнера по команді: «Я бажаю Артему здоров’я, він довго до цього йшов. Як він сам казав, Євро без нього не відбудеться. Сьогодні він нам дуже допоміг, залишивши суперника вдесятьох. У мене тільки побажання, щоб ця травма не була важкою».

«На жаль, великі перемоги даються нам дорогою ціною! Ми не зможемо більше розраховувати на допомогу в наступних матчах на Артема Бесєдіна, хіба що на його підтримку, але і вона буде для нас додатковим стимулом!» – заявив Олександр Шовковський, колишній голкіпер київського «Динамо» та збірної, а нині асистент Андрія Шевченка.

Президент Української футбольної асоціації Андрій Павелко назвав Бєсєдіна справжнім бійцем: «Вночі після матчу були в дорозі, вранці повернулися разом з Артемом в Київ. Артем заїхав додому, переодягнувся і в супроводі лікарів УАФ відразу поїхав на обстеження. Він боєць і сказав, що, навіть якщо б ще раз все повернути – він не прибрав би ногу і все одно йшов би до кінця заради перемоги нашої збірної. В цьому і проявляються його справжні людські і бійцівські якості. Сподіваємося, що операція не знадобиться, все буде добре, і якщо лікарі дозволять – організуємо йому і дружині поїздку на гру збірної України з Англією, щоб він був поруч з командою».

Також Бєсєдіна підтримав президент київського «Динамо» Ігор Суркіс: «Епізод з травмою Бєсєдіна затьмарив всі переживання, він до цих пір не виходить у мене з голови! Лише те, з якою мужністю Артем зустрів черговий удар футбольної долі, як він тримав себе, залишаючи газон, частково пом’якшило ті перші, моторошні враження. Так, ціною свого здоров’я наш нападник добув вирішальну перевагу над суперником. І я вдячний всім футболістам і тренерам збірної, що відзначили воістину героїчний внесок Артема в цю перемогу. Що ж стосується наслідків. На жаль, дива не сталося. Пошкодження виявилося важким і вимагає тривалого терміну відновлення. Упевнений, що і на цей раз, знову опинившись без улюбленої справи, поза футбольним полем, Артем зробить все, щоб якомога швидше повернутися».

За оптимістичними прогнозами, лікування Артема Бєсєдіна займе щонайменше пів року, залишається лише побажати здоров’я та найшвидшого одужання форварду, а також сподіватись,що він повернеться на поле ще сильнішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus