USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Південна Корея вперше продасть США снаряди для постачання в Україну, – ЗМІ

11 Листопада 2022 10:31
Південна Корея вперше продасть США артилерійські снаряди для подальшої передачі в Україну.

Як пише УНІАН з посиланням на The Wall Street Journal, такі поставки стануть частиною «секретної угоди» між Вашингтоном і Сеулом.

Зазначається, що Сполучені Штати планують купити близько 100 тисяч снарядів для артилерійських знарядь, щоб передати їх Україні. При цьому терміни укладання такої угоди не називаються.

За розрахунками Вашингтона, цієї кількості снарядів Україні буде достатньо для ведення інтенсивних боїв протягом кількох тижнів.

Видання зазначає, що відправка боєприпасів через США дозволить Південній Кореї формально залишатися в рамках зобов’язання не постачати озброєння Україні. Крім того, за допомогою такої угоди США зможуть уникнути витрачання власних арсеналів.

У березні 2022 року Південна Корея заявила про припинення всіх транзакцій з Центробанком Росії. Рішення було прийнято у відповідь на військове вторгнення на територію України.

Крім того, уряд Південної Кореї погодив обмеження щодо Російської Федерації та Білорусі через вторгнення в Україну.

Наприкінці вересня 2022 року стало відомо, що США закуплять для України зброю виробництва Південної Кореї. Зазначалося, що воно буде доставлено за посередництва Чехії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus