USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Півсотні письменників Волині не отримали фінансової підтримки через бюрократію?

19 Лютого 2009 18:34
Цього року на Волині зменшать видавництво книг про Голодомор та не проводитимуть літературних вечорів із молоддю. Про це на засіданні ради з питань видавничої справи розповіла заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської облдержадміністрації Віра Фамуляк-Зелінська, – повідомляє 19 лютого репортер «Волинських Новин».
 
Як прозвітувала Віра Фамуляк-Зелінська, за 2008 рік рада з питань видавничої справи підтримала 87 суспільно-значущих авторів, профінансувавши їх на суму 550 тисяч гривень. Хоча надійшло 139 заяв від волинських письменників, 52-є чоловік не пройшли конкурс через неправильне заповнення документації. Взагалі заступниця начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю вважає, що минулий рік був досить сприятливий для сфери книговидавництва. І не зважаючи на те, що деякі заплановані видання ще не побачили світ, до читача вони потраплять уже до закінчення цього кварталу.
 
На 2009 рік з обласного бюджету на книговидавництво, за словами  начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської ОДА Юрія Вербича,  виділили 650 тисяч. Із них п’ятдесят тисяч піде на видавництво «Волинської універсальної енциклопедії», десять – на альманах «Світязь», сорок – на фінансування представлення продукції волинських авторів на виставках та форумах. Однак цьогоріч зменшать видавництво літератури про Голодомор та не проводитимуть літературних вечорів із молоддю, оскільки фінансування цих заходів програмою не передбачено.
 
Решта 550 тисяч використають на власне підтримку суспільно-значущих авторів. «Це дасть змогу як підтримати наших письменників, так і наповнити фонди бібліотек», – зазначив пан Вербич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus