USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волиньрада знову не підтримала програму підтримки демобілізованих

10 Березня 2016 17:20
Через численні зауваження до доопрацьованого проекту Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік, документ знову відправили на доопрацювання.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод повідомила, що критику депутатів, яка пролунала під час минулого засідання, врахували, відбулася низка зустрічей з громадськими активістами тощо.

Загальний обсяг програми, відповідно до проекту рішення, становив майже 29 мільйонів гривень. До прикладу, на надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, які опинились у складних життєвих обставинах та на лікування з обласного бюджету планували спрямувати мільйон гривень, на надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції – 3,5 мільйона гривень з місцевих бюджетів.

Попри запевнення посадовця у досконалості нового варіанту програми, в обранців обласної громади знову виникло чимало зауважень до проекту програми.

Так, депутат Сергій Сівак пропонував спрямувати кошти, передбачені на поширення соціальної реклами з метою популяризації подвигу учасників антитерористичної операції на фінансування санітарно-курортного оздоровлення демобілізованих.

Член фракції «УКРОП» Любов Ліпич просила передбачити підтримку у розмірі 300 тисяч гривень співфінансування для створення реабілітаційного центру при лікарні у Берестечку. Заклад створюють у рамках грантової програми. Втім, на думку Оксани Гобод, такий пункт потребує обговорення, тож пропоновану зміну можна внести у проект програми пізніше.

На думку депутата Сергія Духницького, пропонований проект програми є сирим, тож його варто відправити на доопрацювання.

У підсумку, проект рішення не набрав достатньої кількості голосів депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
з 51 бригади Показати IP 10 Березня 2016 18:00
Сівак і інше депутати, з подібними поглядами на реалізацію атошної програми, не треба нас популяризувати і якось там соціально рекламувати з використанням грошей, бо це вийде лише розпилення і витрачання тих коштів невідомо куди! Якщо закладені фінанси, то їх потрібно витрачати виключно на реальні справи і бажано адресно, щоб потім можна якось проконтролювати їх цільову спрямованість. З різного роду "віртуальними" напрямками моніторинг значно важче провести та й уся та культ-масова робота самим воїнам не потрібна. Виходить, що ви пропонуєте атошникам за гроші, що їм передбачені, зробити саморекламу. Дурниця виходить, бо, насправді, тут закладена маніпуляція: реклама пішла б на населення, а де ж тут "покращення" тому демобілізованому, яка йому з того користь?? Вчорашньому солдату сьогодні потрібні лікування, ліки, протези, санаторно-курортна реабілітація, грошові кошти. "Увагу" йому купляти не потрібно. Це вже вийде не цільове використання коштів. Тому, не намагайтесь вбити одним пострілом двох зайців і припиніть лобіювати сірі схеми викачування грошей. До речі, соціальна реклама роміщується безкоштовно(!) згідно законодавства, тому про які гроші може йтися мова. А щоб її виготовити, то теж практично не потрібно ніяких затрат, вистачить медійних ресурсів, які контролюються або так чи інакше мають вплив з боку органів місцевої влади. Наприклад, ви, як депутат, могли б постійно згадувати про атошників у своїх інтервю, виступах чи звітах, і таким чином доносити населенню про те, що хочете про них сказати в гарному світні. І для чого тут вам гроші витрачати, правильно? Самі подумайте. Така моя розсудливість і здоровий глузд =)
волиняка Показати IP 10 Березня 2016 19:19
О то діяльність ОДА, Гунчика і його підлеглих, що толком програми розробити не можуть! Ганьба!!!
волиняка Показати IP 10 Березня 2016 19:22
О то діяльність ОДА, Гунчика і його підлеглих, що толком програми розробити не можуть! Ганьба!!!
НЕВІДОМИЙ до волиняка Показати IP 11 Березня 2016 08:41
ГАНЬБА ТИМ ХТО БЛОКУЄ ПРОГРАМУ ПО ЧИЇСЬ ВКАЗІВЦІ. НЕ ДУМАЮЧИ ЩО ЦИМ ХЛОПЦЯМ ГРОШІ НА ЛІКУВАННЯ ПОТРІБНІ ВЖЕ СЬОГОДНІ ЯКЩО РАХУЄТЕ ЩО ФАХІВЦІ НЕ МОЖУТЬ РОЗРОБИТИ ТО СІДАЙТЕ ШАНОВНІ ДЕПУТАТИ НА ПРОФІЛЬНІЙ КОМІСІЇ І РОЗРОБЛЯЙТЕ ТАКУ ЯК ВАМ ПОТРІБНО А МИ ПОДИВИМОСЬ ЯК ВАШІ КОЛЕГИ БУДУТЬ ГОЛОСУВАТИ АБО СКАЖІТЬ ЧЕСНО КУДА ХОЧЕТЕ ВИКОРИСТАТИ МІЛЬЙОНИ ЗАРОБЛЕНІ НА ПОДАТКАХ ВОЛИНЯН І НЕ ВИПЛАТИТИ ЇХ ПОКАЛІЧЕНИМ СОЛДАТАМ. А САНАТОРНО-КУРОРТНИМ ЛІКУВАННЯМ АТОВЦІВ ЗАБЕЗПЕЧУЄ МІНСОЦПОЛІТИКИ ЯКЩО ВИ НЕ ЗНАЄТЕ ТО ПОЦІКАВТИСЯ СКІЛЬКИ БУЛО ОЗДОРОВЛЕНО В 2015
Апостол до НЕВІДОМИЙ Показати IP 11 Березня 2016 10:27
Гобот заспокойся вже!Всих грошей не вкрадеш...Пора і про люстрацію подумати "шановна" - засиділася біля корита!А департамент соцзахисту,це кормушка для відмивання державних грошей .Пора Голові Облради розігнати цей гадюшник - Гунчику це не під силу...
невідомий Показати IP 11 Березня 2016 09:25
Ганьба тим хто по чиїйсь вказівці блокує програму. Цим хлопцям гроші на лікування потрібні вже сьогодні .Якщо ви рахуєте що фахівці не здатні розробити якісну програму то сідайте шановні депутати на профільній комісії і розробляйте покажіть волинянам куди хочете направити мільйони програми зароблені на їх податках . Чи ви тільки здатні піаритися і виконувати вказівки ви не внесли ніяких конкретних пропозизій для покращення життя цих хлопців .Піднімаєте питання про сананаторно-курортне лікування .Путівка для АТО виділяє Мінсоцполітики ви хотьби поцікавились скільки в 2015 році оздоровлено і де. Складається враження зі сторони що хтось цілеспрямовано завалює програму для дерибану грошей які можуть виділятися під неї.
Василь Петрович до невідомий Показати IP 11 Березня 2016 10:33
Оксано,ніхто не дозволить Вам дерибанити державні гроші!Яка програма?На сесії всі зрозуміли Вашу некомпетентність.
невідомий до Василь Петрович Показати IP 11 Березня 2016 13:28
Це ви мабуть з тих депутатів які голусували проти і дуже розумієте чужу некомпетентність . Просто порядна і розумна людина сперечатися і бити себе в груди як продажні лециміри ніколи не буде. Через таких депутатів які за герчку покупляли своїх виборців ми і і маємо війну . Ще може розкажете чий син з депутатів облради воює .Але всім вам бог суддя не треба мати великий розум щоб паплюжити людей.
Тамара Показати IP 12 Березня 2016 09:55
Пам"ятаэмо вас ще по міському собезу Гобот.Нічого хорошого про вашу роботу ніхто сказати не може.Один негатив.Хамло і кар"єристка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus