USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Плакали люди і небо: на Турійщині попрощалися з Героєм Дмитром Левчуком

10 Вересня 2022 13:51
У селі Обенижі Турійської громади 9 вересня прощалися зі захисником Дмитром Левчуком.

Про це повідомили у сільській раді.

Дмитро помер у госпіталі внаслідок травм, що їх отримав у боях. Медики до останнього боролися за його життя, але не змогли врятувати.

«Найкращих синів і дочок сьогодні втрачає Україна, – сказав під час прощальної промови благочинний Турійського деканату Миколай Даньків. – Бо ті, хто не хотів захищати країну, давно виїхали чи якось відкрутилися від служби. А на захист своїх родин, своєї землі, кожного з нас стали ті, хто сказав собі: «Хто, як не я?»

Саме за таким принципом, за словами односельчан, жив Дмитро. У 2014 році він був серед тих відчайдушних українських воїнів, які силою духу, нелюдського опору стримали орду на Донеччині й Луганщині. Тоді Дмитро отримав серйозну травму ноги. Проте коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії, незважаючи на проблеми зі здоров’ям, знову мобілізувався і вирушив на фронт власним автомобілем, щоб максимально допомагати побратимам, доставляючи усе необхідне.

«Під час ворожих обстрілів стара травма дала про себе знати. Потім госпіталь у Кривому Розі, тривожні дні боротьби за життя… Та 6 вересня свіча життя згасла, хоч захиснику було лише 34… Осиротіли двоє синів та донечка. Болем і сумом сповнилися серця матері, сестри, брата.

Війна щодень забирає життя. Наші воїни своїми тілами захищають нас і виборюють перемогу в запеклій і надважкій боротьбі. Віддаючи данину шани, Турійщина провела свого захисника в останню земну дорогу із усіма військовими почестями. Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях і пам’яті», – йдеться у дописі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним Героя. Царство Небесне і вічна слава!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus