USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Планів – на 13 млн, але можуть отримати 5. Де на Волині хочуть ремонтувати дороги

2 Січня 2022 18:58
Волинські дорожники поділилися планами ремонтів державних доріг наступного року.

Про це йшлося під час пресконференції щодо підсумків роботи Служби автомобільних доріг у 2021 році.

Служба автомобільних доріг у Волинській області опікується майже 1800 кілометрами міжнародних, національних, регіональних і територіальних доріг. У 2021 році вдалося відремонтувати майже 176 кілометрів доріг області, ще на 40 кілометрах роботи не повністю завершені. На кожен капітально відремонтований об’єкт підрядник надає 5 років гарантії, переконують у Службі автодоріг. У 2021 році на автомобільні дороги витратили понад три мільярди гривень. Один кілометр дороги коштував від 17 до 30 мільйонів.

Наступного року, переконує начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, дорожники готові виконувати ремонтні роботи на більш як пів тисячі кілометрах автомобільних доріг області.

«У нас вже маса проектів, тендерів, заключених угод. За належного фінансування ми могли почати роботи на 533 кілометрах автомобільних доріг, на які готова чи вже на виході проектна документація, або ж проведені тендери. Таких проектів у нас – на 13 мільярдів. Але треба реально дивитися на речі, якщо у 2021 році було 3 мільярди, то наступного року, сподіваємось принаймні на 5 мільярдів», – каже Посполітак.

Серед планів – перевести у першу технічну категорію трасу М-07 і відремонтувати ділянку від Любомля до Ягодина. Планують завершити ремонт траси М-19 у межах області, розпочати ремонт траси Н-17 у львівському напрямку. Продовжаться роботи на дорозі Р-14 на ділянці Маневичі-Любешів.

Продовжиться ремонт дороги Р-15 Ковель-Володимир, наразі проходить експертизу проект на ремонт ділянки від Турійська до Верби. В Турійську буде здійснено капремонт і має стояти новий міст через Турію. Наступного року планується повністю завершити ремонт цієї автотраси.

На автодорозі Н-22 відремонтували ділянку Устилуг-Луцьк, вже зроблено ремонт в Піддубцях, замовлена ПКД від Піддубців до Дерно, в самому Дерно і від Цуманського перехрестя до кордону. Таким чином планують цю дорогу до кордону з Рівненською областю зробити першої категорії на чотири смуги.

Крім того, у планах наступного року ремонт територіальних доріг. Зокрема, Т-03-02 від Любомля до Верби та Т-03-08 на ділянці Любохини – Ратне. Дорогу Т-03-02 ремонтуватимуть і на Горохівщині, у напрямку Берестечка.

Оскільки Т-03-02 з’єднує курортні Шацькі озера й історичне Берестечко, на цю дорогу хочуть домогтися додаткового фінансування. Загалом, є необхідні документи на всю протяжність цієї дороги, окрім ділянки Горохів-Павлівка. Відновлювати хочуть територіальні автошляхи Т-03-05, Т-03-11 та Т-18-02. На відновлення ділянок автодоріг Т-03-04 і Т-03-07 розробляється проєктно-кошторисна документація.

Також хочуть відремонтувати ділянку від Мовчанова до Н-22, щоб з’єднати Т-03-09 і Н-22. На цей об’єкт в січні будуть оголошувати тендер. Почалися роботи на ділянці від Любохин до Ратна, і розробляється ПКД на ділянку дороги з Любохин до Куснищ.

Наразі дорожники не знають, скільки буде виділено коштів на область. Загалом в держбюджеті передбачено 40 мільярдів на дороги. Проте цю суму розподілять на місцеві, державні дороги та безпеку руху. Точнішу інформацію сподіваються отримати у перших числах січня.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 2 Січня 2022 21:46
Коли відремонтують дорогу від Жабки до Ківерець ? Бо є згадка про ремонт з Маневич на Любешів, а от щоб туди доїхати треба ще здолати цей кратерний відрізок до Ківерець. Після першого снігу її нестало.
Анонім Показати IP 4 Січня 2022 11:18
Дачне , Жабка , Ківерці це жахливі участки доріг.
Я Показати IP 4 Січня 2022 15:06
Н17 це Луцьк - Львів яку ремонтували в 2017 році і яка ще в хорошому стані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus