USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.50 40.90
  • PLN 10.20 10.35

Планові безкоштовні візити: як на Волині працюють «мобільні ФАПи»

3 Лютого 2021 07:20
У Луцькому районному центрі первинної медико-санітарної допомоги розпочав роботу новостворений підрозділ медичної служби «Мобільний ФАП», оскільки з січня 2021 року громадяни, яким більше 80-ти років, мають можливість отримувати медичне обслуговування вдома.

Як він працює – у сюжеті Суспільного.

Олена Цалко, сімейна лікарка Піддубцівської амбулаторії каже, що після територіальної реформи, медичний заклад почав обслуговувати громадян сіл Олександрія, Вишнів, Веснянка, Хорлупи, Пальче, які раніше належали до Ківерцівського району. Роботи додалося.

«Візит медпрацівників відбувається планово, раз на квартал, у кожну домівку, де проживає особа, обмежена в пересуванні або старша 80-ти років», – розповіла сімейна лікарка Олена Цалко.
У Піддубцівській амбулаторії працює два лікарі, тому на огляд до пацієнтів їздять по черзі. Пацієнтам міряють тиск, рівень цурку в крові, роблять тести гепати та коронавірус, кардіограму. Медики мобільних ФАПів обслуговують людей безплатною, допомагають бригадам лікарів – соцпрацівники.

«Нині пересувна меддопомога доступна пацієнтам 9 амбулаторій і 21 фельдшерсько-акушерському пункту Луцького району», – каже медична директорка Луцького районного центру ПМСД Валентина Гурська. За умови підписання декларацій із лікарями Луцького районного центру ПМСД можуть обслуговувати й лучан поважного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus