USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Плани у нас великі!» – виставка волинських фотохудожників у Галереї мистецтв

6 Березня 2018 18:57
Збірна виставка художніх світлин, яка презентує творчий звіт волинського осередку Національної спілки фотохудожників України за минулий рік, відкрилася 5 березня у Малій залі Галереї мистецтв ВО НСХУ. Свої роботи представили 8 членів фахової спільноти: це і знані на Волині фотомайстри, і перспективна молодь. Кожному з авторів було запропоновано прозвітуватися глядачам серією із 4 світлин у жанрах портрету, пейзажу, натюрморту та оголеної натури.



«Минулий рік був для нас дуже насиченим, – розповів про роботу осередку його очільник Євгеній Боярчук, – Було багато пленерів, виїздів по Україні, зустрічей з новими авторами. Плани у нас великі на цей рік!». Зі слів Володимира Марчука, голови ВО НСХУ, очікується розлогіша презентація волинських фотомистців у Великій галерейній залі протягом цього року. А молодий художник Володимир Стахів запропонував талановитим луцьким колегам активно долучатися до професійної спільноти однодумців.



Знаний волинський мистець, член Національної спілки фотохудожників і Міжнародної спілки фотохудожників FIAP Євгеній Боярчук очолив регіональний осередок у 2017 році, надавши організації професіоналів нового творчого імпульсу. В травні ним була ініційована групова презентація десяти фотомайстрів нашого краю, яка викликала неабияке зацікавлення у луцької публіки. На новій виставці – фотосерія Євгенія Боярчука під фантасмагоричною назвою «Кін Дза Дза». Асоціативне звернення автора світлин із «чужопланетними ландшафтами» до відомої однойменної кінострічки Георгія Данелія у жанрі соціальної фантастики ставлять сучасному глядачеві питання: «А чи змінилося щось за 32 роки на планеті Плюк?».

Є.Боярчук. Кін Дза Дза


Володимир Стахів активно презентується на численних національних і міжнародних фотосалонах. В минулому році він став членом Національної спілки фотохудожників України й запам’ятався публіці яскравим персональним проектом «ПУТІ», який став помітною арт-подією в культурному житті регіону. У новій серії «Точка дотику» автор розвиває філософський потенціал жанру street, експериментуючи з новими несподіваними ракурсами і досліджуючи їхню виразність у документуванні людських історій, які щомиті розгортаються навколо нас.

В.Стахів. Точка дотику


Члени спілки фотохудожників України, родина мистців Тетяна Наумович-Сензюк і Юрій Наумович, кожен у своїй творчій неповторності, активно працюють в обраних жанрах: у Тетяни це натюрморт і портрет, у Юрія – мінімалістичний пейзаж і портрет. Їхні світлини традиційно привертають увагу колег, глядачів фотовиставок в Україні та закордоном. У представлених на звітній виставці натюрмортах Тетяни вражає ґрунтовна академічна продуманість композиції, кольору та світла – тут безпомилково вгадується фах художника!

Т.Наумович-Сензюк. Натюрморт


Серія фотопортретів авторства Юрія Наумовича справили особливе враження на гостей події: це людські історії, відверті у своїй правдивості, емоційні та щирі.

Ю.Наумович. Портрет


Давньою пристрастю відомого луцького фотографа Любомира Безручка є джаз: понад 10 років він робить знімки усіх джазових фестивалів, які проходять у нашому місті. І цей фотохудожник розуміється на вишуканій музиці! Зафіксовані ним у світлинах миті музичного екстазу передають потужну енергетику імпровізації. Любомир успішно співпрацює із ЗМІ, реалізує персональні і спільні мистецькі проекти, бере участь у фотовиставках та є кандидатом на вступ до Національної спілки фотохудожників України.

Л.Безручко. Джаз


У творчому резюме популярного фотомайстра, члена Національної спілки фотохудожників Вадима Павлосюка більш як 10 персональних проектів, успішна творча самопрезентація на багатьох престижних виставках в Україні та закордоном. У колі його жанрових зацікавлень – журнальне фото, портрет, artnude, glamourі fashion. Чорно-біла серія «Дим спокуси» в експозиції цієї виставки огортає глядача чуттєвістю, змушує фантазувати й домальовувати в уяві сюжет захопливої love-story.

В.Павлосюк. Дим спокуси


У цьому ж жанрі представлені 4 світлини серії «Alphabet» кандидата у члени Національної спілки фотохудожників Олександра Федюка. В авторському дослідженні мови жіночого тіла зафіксовані її головні «літери», а лаконічна монохромна гама акцентує на головному, не розпорошуючи уяву глядача. Фотохудожник активно презентується на національних і міжнародних виставках, успішно конкурує у рекламній фотографії, портреті, жанрі ню.

О.Федюк.
Alphabet

Луцький відеограф, фотограф Ігор Денесюк впевнено претендує на членство в Національній спілці фотохудожників України, презентуючи свої фототвори на регіональних та всеукраїнських імпрезах. Публіці відома його професійна діяльність у жанрах репортажу і відео-мейкінгу. Швидкоплинні зміни краси світу, який нас оточує, він фіксує своєю камерою під час численних виїздів на природу. У експозиції виставки представлена його яскрава пейзажна серія під назвою «Простір».

І.Денесюк. Простір


Подія привернула увагу, насамперед, фахового середовища, талановитої молоді, а також численних луцьких шанувальників художньої світлини. Приємно, що волинські фотомистці помітно нарощують творчі оберти і планують амбітні арт-проекти. Жваве обговорення представлених робіт і знайомство з авторами склали інтерактивну частину презентації, а невимушеності спілкування надав фуршет зі смаколиками.



Запрошуємо переглянути виставку протягом 3 тижнів у Малій залі Галереї мистецтв, що на вул. Лесі Українки 24а, і скласти власну думку про творчі здобутки волинських фотохудожників.

Вхід до усіх залів вільний: середа – п’ятниця з 11 до 18 год. з обідньою перервою 14-15 год, субота і неділя – з 11 до 15 год. Понеділок і вівторок – вихідні.

Про подію на сайті Галереї мистецтв https://www.volart.com.ua/ukr18/zvitna_vystavka_fotohrafiy/

Фото робіт для публікації надані авторами

Фото події люб’язно надали учасники виставки Любомир Безручко, Ігор Денесюк

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тетяна Показати IP 6 Березня 2018 20:55
фото класні!
Смена С Показати IP 6 Березня 2018 21:59
Фотографи професіонали єднаймося!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus