USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Платіжки за транспортуваня газу можуть перерахувати

11 Лютого 2020 20:30
В Україні запланували змінити методику розрахунку тарифу на доставку газу. Зараз вона недосконала, тому споживачам доводиться переплачувати.

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг схвалила проєкт постанови «Про внесення змін до Кодексу газорозподільних систем». Документ оприлюднила на сайті для обговорення, передає Gazeta.ua.

Новим споживачам з газовою плитою за доставку газу пропонують платити за нормою 39 куб. м у рік. З газовою плитою і колонкою – 126 куб. м у рік. Якщо домогосподарство використовує газ комплексно, у тому числі для опалення, рахуватимуть 314 куб. м у рік. Ті, хто в січні отримали квитанцію за доставку газу у розмірі 120 грн і більше, платитимуть у 5-6 разів менше – на рівні 27 грн.

«У Нацкомісії зробили помилку, об’єднавши в одній платіжці за доставку газу два різних платежі: за резервування і за розподіл газу. Це змішання і призвело до зростання невдоволення і нерозуміння споживачів, особливо тих, хто проводив газ за свої гроші. Котеджне містечко або населений пункт, жителі якого заплатили повністю за газифікацію, зараз платять знову ж повну суму за розподіл. Хоча це робити не зобов’язані. Мають оплатити тільки резервування потужності», – говорить Геннадій Рябцев із науково-технічного центру «Психея», пише ubr.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
тепло Показати IP 11 Лютого 2020 21:06
чому то в платіжці за січень по опаленню проставлені нулі
скептик Показати IP 11 Лютого 2020 21:29
"Мають оплатити тільки резервування потужності» Що це за висмоктана з пальця послуга ? Яка робота виконується ? Які реальні витрати хтось несе ? остапа бендера з провалом начитались ?
читач Показати IP 11 Лютого 2020 22:29
Ключове слово-"МОЖУТЬ".В особистому кабінеті побутового споживача вже нараховують штрафи 100% вартості доставки за січень,по платіжках січень-лютий,хоча саму платіжку потрібно було оплатити до 20 лютого.Як нараховували додаткові куби за приведення до стандартних умов,так надалі і продовжують.Ніяких перерахунків споживачам не проведено за 2 роки.На президента та кабмін облгази не реагують.Коли в Україні закінчиться бардак і почнуть діяти ЗАКОНИ УКРАЇНИ??????
Дядько Показати IP 11 Лютого 2020 23:08
Яка різниця чим я той газ спалю, - плитою, плитою+колонкою чи плитою+колонкою+котлом? Або потенційно можу спалити. Що за дурня? Коли поїду на заробітки, і не буду користуватися цим паливним благом, то фінансування з моєї кишені так званого "резервування потужності" залежатиме від кількості видів газових приладів в домі. І коли залишусь вдома, - буду палити газ, - то теж оплата за "резервування потужності" визначатиметься кількістю видів газових приладів в моїй оселі. Абсурд! Далеко так заїдемо. Роттердам плюс видаватиметься ягідками на цьому фоні. Невже не можна цю методику підігнати під фактичну кількість спожитих кубометрів, а не в черговий раз натягувати народ своїми абстракціями?
Я Показати IP 12 Лютого 2020 00:56
Не знаю, що з тим газом, але вчора смажила картоплю, то думала, що ляжу спати не вечерявши... Ну неможливо щось приготувати!!! Навіть вода доки закипить, то посивіти можна. Платимо втридорога, а отримуємо якесь...л*йно.
Правда Показати IP 12 Лютого 2020 06:39
Волиньоблгаз-це приватна компанія 100%.Згідно чинного законодавства,облік газу виключно ІНДИВІДУАЛЬНИЙ,а договірні відносини на газ і електроенергію також виключно ІНДИВІДУАЛЬНІ.Всі поставки і платежі регулюються ДОГОВОРОМ між надавачем і споживачем.ДЕ ВОНИ???Заява-приєднання просто папірець.
Павлик Морозов до Дя Показати IP 12 Лютого 2020 09:13
Так ви праві, навіть тоді, коли поїдете за кордон працювати і на протязі наприклад 6 місяців не буде вас вдома та не будете користуватись газом, все одно за доставку газу по трубах за період 6 місяців заплатите кругленьку суму.
ан Показати IP 12 Лютого 2020 09:23
це якийсь дурдом. прийшла платіжка на доставку газа за січень і лютий . я все оплатив . зараз в особистому кабінеті борг за лютий по доставці знову є . що за х...я ?
Наталка до ан Показати IP 18 Лютого 2020 10:39
а хіба доставку газу здійснює не інший постачальник?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus