USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Плетуть сітки, роблять окопні свічки і в’яжуть шкарпетки: як волонтерять у Прилуцькому ліцеї

31 Січня 2024 06:48
Учні та колектив ліцею № 29, що в селі Прилуцьке Луцької громади, активно волонтерять від початку повномасштабного вторгнення. Ініціаторкою стала директорка навчального закладу. Нині школярі і навчаються, і плетуть маскувальні сітки.

Допомагають небайдужі мешканці села та сусідніх населених пунктів. Також працівники ліцею роблять окопні свічки та в’яжуть шкарпетки для захисників, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На перервах і навіть на деяких уроках восьмикласниця Ірина разом з іншими учнями та вчителями Прилуцького ліцею № 29 плете маскувальні сітки для військовослужбовців. Тато дівчини нині боронить Україну, тому вона з перших вуст знає, що захисники потребують нашої підтримки.

«Цими сітками накривають танки. Потрібно залучати старші класи. Батьки приходять і вчать. Потрібно багато сіток», – сказала Ірина.

Читати ще: «Із машинами – біда. Вони на фронті одноразові». Лучанин їздить на передову і ремонтує воїнам автомобілі

Спільними зусиллями в ліцеї плетуть по дві сітки на день. Нині в навчальному закладі зібрали понад 20 сіток, які невдовзі передадуть сотій бригаді.

Зараз школярі та дорослі плетуть зимові маскувальні сітки білого кольору. Мають матеріали й для весняного маскування.

Десятикласник Дмитро зазначив: «Мені дуже подобається, що їх стало легше плести. Зараз легко дається і непогано виходить. Допомагати треба. Ми можемо плести на уроках фізкультури чи трудового. Ми і вчимося. Ми все встигаємо».
Читати ще: Окопні свічки, маскувальні сітки та вітамінні набори: як волонтерить громада біля Луцька

Директорка ліцею Оксана Сущук подала оголошення в соцмережах, тому плести сітки приходять небайдужі люди, що живуть у Прилуцькому чи сусідніх населених пунктах.

«Я працюю в другу зміну, от прийшла перед роботою. Хочу хоч чимось допомогти фронту… Тут усе зрозуміло. Усі доброзичливі, всього навчать. Тому всіх, хто має годинку вільного часу, запрошуємо. Це неважко і цікаво», – прокоментувала мешканка Дачного Валентина.

Читати ще: Переїхала з Москви до Луцька і тут шиє подушки для воїнів ЗСУ

Директорка ліцею Оксана Сущук наголосила, що задля допомоги військовим об’єдналися всі. Окрім сіток, тут роблять окопні свічки та вітамінні набори. Також працівники школи та небайдужі мешканці громади в’яжуть для воїнів теплі шкарпетки і готують смаколики.

«Об’єдналася вся громада. Усі допомагають, чим можуть», – сказала Оксана Сущук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus