USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пляшеву пропонують приєднати до Берестечка

28 Жовтня 2015 08:51
Об’єднати село Пляшева Рівненської області, де проходила знаменита битва козацьких військ з польськими, з містом Берестечком Горохівського району Волинської області пропонує голова Горохівської районної організації президентської партії, депутат Луцької міської ради Олександр Пиза.

Про це він написав у своєму блозі на сайті Горохів.com.ua.

З його слів, села навколо Берестечка, які нині перебувають у складі інших областей, історично були споріднені з містечком, і ця спорідненість

відчувається й досі. Відновити історичну справедливість буде непросто, бо це питання не районної і обласної влади, а компетенція Верховної Ради.

«Пляшева і Берестечко штучно опинилися в різних областях, адже радянська влада намагалася знищити історичну пам'ять українців всіма можливими методами, в тому числі і шляхом штучного адміністративно-територіального усторою. Але я збираюся виступати з такою ініціативою і вона має шанс бути реалізованою, оскільки зараз розпочався процес децентралізації та об'єднання громад» - пише Олександр Пиза.

Загалом на Горохівщині, значно більше місць, пов’язаних із Берестецькою битвою. Наприклад, шлях польських військ, який пролягав з Сокаля через Лобачівку. Пиза пропонує запровадити сучасну традицію історичної реконструкції, як це роблять про битву під Ватерлоо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Берестечко Показати IP 28 Жовтня 2015 10:35
А Пиза знає, скільки кілометрів між Берестечком і Пляшевою? Чи він думає, що метрів так 200 - 300? Навіщо ляпати невідь що, аби тільки ляпати. Не може сказати щось толкове - нехай краще взагалі мовчить.
Валентина Показати IP 28 Жовтня 2015 10:59
Штучно-то штучно, але рівняни Пляшеву не віддадуть. І вирішити це питання можна, лише об'єднавши не Пляшеву і Берестечко, а історичну Волинь. А що, хтось завадить жителям Берестечка відвідувати козацькі Могили? Вистачить Вам Княжого Володимира і Лучеська. А то нам долведеться в тернополян Кременець забирати.
Володимир Я. Показати IP 29 Жовтня 2015 12:22
Пляшевська сільська рада висловилася за приєднання до Демидівської територіальної громади з центром у селищі Демидівці. Міжобласне переформатування громад - то складніше. Але якби жителі Пляшевської сільради наполягали на входженні до Берестечківської територіальної громади. Однак цього нема - і не буде.
Олександр Показати IP 6 Липня 2016 14:39
До Демидівки від Пляшеви 15 км., а до Берестечка 5 км.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus