USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Плюс 150 грн на місяць: у Раді підтримують підвищення тарифів на електроенергію

21 Квітня 2023 21:36
В Україні можуть підвищити тарифи на електроенергію приблизно на 1 грн. У Раді хочуть збільшити ціну для побутових споживачів для того, щоб, зокрема, забезпечити фінансування на відновлення та ремонт енергосистеми.

Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань ЖКП Олексій Кучеренко UBR.ua.

«Уряд шукає рішення, прораховують різні результати. Але якщо на 1 грн зросте тариф, а у нас більшість населення споживає до 150 кВт-год, то за місяць вони платитимуть додатково 150 грн. Для незаможних нічого не зміниться, вони покриватимуться субсидіями», – сказав він.

За словами Кучеренка, зараз ключове завдання – зберегти тарифи на опалення і газ. Саме вони є «найболючішими», а їхня частка у платіжках протягом зими досягає 80% від загальної суми.

Водночас голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко зазначив, що в Україні з травня все ж можуть підвищити тарифи на газ. На час воєнного стану і 6 місяців після нього заборонено піднімати тарифи на газ, тепло і гарячу воду, але тепер великою є ймовірність, що ситуація незабаром зміниться.

Як зазначається, серед варіантів – підняти його до 11-12 грн/куб. Наступним етапом є можливе підвищення до 16 грн/куб. Це може стати наслідком перегляду тарифів на електроенергію та послуги водоканалів. НАК «Нафтогаз України» продає газ побутовим споживачам по 7,96 грн/куб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Тур Показати IP 21 Квітня 2023 22:43
коли ж вони там вже нажеруться
скептик Показати IP 21 Квітня 2023 23:54
монополісти рулять. нувориші наживаються.
Василь Показати IP 22 Квітня 2023 07:16
Вже давно відомо.що вартість ел.енергії та газу не відповідає дійсності і потребує підвищення.Такі закони економіки.Спочатку буде підвищення прибл. на 50%,а потім ,щоб менше хвилювати виборців,і в два рази.Міра досить непопулярна,але вимушена.Це ще більше створить проблеми для Луцьктепла,яке і так знаходиться в борговій ямі.Адже можуть ще більше зрости непроплати за теплоносій.
Правда Показати IP 22 Квітня 2023 07:18
Так це ж вже було.Підвищувати тарифи при цих неплатежах тільки погіршить ситуацію,як сніговий комок...електроенергія потягне за собою все,а газ ще більше.Тільки по теплу в Луцьку 180 млн. боргу і що далі...інфляція і бартерні розрахунки.
Туру Показати IP 22 Квітня 2023 08:07
А ніколи. Поки не повернемося після війни в київські кабінети до тих жирних хряків
Анонім Показати IP 22 Квітня 2023 09:30
монобільшість рулить і ніхто не поспорить бо результату не буде всерівно.а потрібно щоб опозиція була щоб якась інша думка була. ми самі винні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus