USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Плити з луцького «складу Ярмольського» виявились непридатними для бронежилетів

11 Квітня 2022 19:30
Плити, знайдені на складі гумдопомоги Волинської військової адміністрації, на який не допускав нікого скандальний ексзаступник голови Андрій Ярмольський, виявились непридатними для виготовлення бронежилетів і несуть загрозу бійцям.

Про це свідчать результати відстрілу плит. Дві кулі калібру 5.45 пройшли наскрізь, з трьох пострілів калібром 7.62 одна куля пройшла наскрізь, дві не пробилися. Військові категорично не радять цей матеріал до використання, адже боєць може загинути при попаданні.
Залишається відкритим питання про те, від кого отриманий цей матеріал та де його мали застосовувати, адже звітності та документів Ярмольський по собі не залишив. Якщо плити хотіли використати для виготовлення бронежилетів, то такий виріб не врятував би бійців від ворожих куль.

Нагадаємо, на складі, потрапити на який вдалося лише після звільнення скандального ексзаступника голови Волинської ОВА Ярмольського, відбувся аудит за участі волонтерів та членів Координаційного центру: всю допомогу сортували і ретельно облікували. Довгий час Андрій Ярмольський «ховав» від зайвих очей цей склад, аж поки його не запідозрили в махінаціях з гуманітарною допомогою та не звільнили.

Читати ще: На луцькому «складі Ярмольського» з гумдопомогою знайшли сотні листків броні, триває інвентаризація

3 квітня стало відомо про інцидент, коли на територію луцького складу не допускали бійців батальйону «Луцьк», які отримали наказ взяти об'єкт під охорону. Власника складу, який погрожував бійцям зарядженою зброєю, приїхав виручати такий собі Тарас Дембіцький, який є давнім товаришем ексзаступника голови Волинської ОВА Ярмольського. До розкрадань може бути причетний і ще один його товариш – Едуард Греков.

За часів керування Ярмольського доходило до абсурду – на склад з допомогою, яка належить адміністрації, не допускали навіть її працівників, які відповідають за звітність щодо гуманітарної допомоги. Лише зараз стає зрозуміло, чому ексзаступник намагався приховати від зайвих очей склад, чому туди не пускали тероборону, відмовляли у візитах ЗМІ. Зрештою, роль Ярмольського та інших підозрюваних в махінаціях з’ясовуватимуть правоохоронці. Після себе вони не залишили звітності та документації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
11 Показати IP 11 Квітня 2022 20:15
так, певно, 5, 45 прошиють будь-який бронік метрів з 100
РК Показати IP 11 Квітня 2022 22:04
Які правоохоронці? Що з’ясовуватимуть? Для чого цю брехню писати?… Відсутній склад злочину тут і ніякого кримінального провадження ніхто не реєстрував! Для чого людей в оману вводите?
РК Показати IP 11 Квітня 2022 22:05
Спеціально ненависть породжуєте між людьми? Для чого? Кому це вигідно?
Володимир Показати IP 11 Квітня 2022 22:10
Перед ким власник складу має звітувати про матеріали, які лежать на його приватній території? Це його особиста справа і він має право зберігати там будь, що! І зчому ви стверджуєте, що використовувались ці матеріали для виготовлення броні?
Журналіст Показати IP 11 Квітня 2022 22:13
Чмошники, що ж ви не пропускаєте коментарі? Для вас геніальних повідомляю, що фіксую все це на запис екрану (як я пишу і вони модерацію не проходять) буде потім цікавий репортаж про ваш засіб масової дезінформації. Ви працюєте в стилі російської пропаганди…позорище
Лучанин до Журналіст Показати IP 12 Квітня 2022 11:00
Масове явище в даному виданні. Чекаємо на репортаж. Бажано декілька.
Мирко Показати IP 11 Квітня 2022 22:37
Цей малий Ярмольський пахлєще буде за батяню - мутняк!
Ломастер Показати IP 12 Квітня 2022 11:53
То були заготовки на магнали, 100 %
Альп-418 Показати IP 12 Квітня 2022 14:39
Не хотів би я бути м'ясом в тому мангалі.
Прокурор. Показати IP 13 Квітня 2022 17:19
Дебіли йшли, дебіла знайшли.. Злодії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus