USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Побори чи необхідність, або На що батьки здають гроші?

7 Липня 2011 10:29
Батьки, діти яких у минулому році почали займатися у народному ансамблі сучасного танцю «Міраж» Палацу учнівської молоді Луцька, «здавали гроші». Річ сьогодні звична, якби не кілька «але». Батьків, схоже, «забули» попередити, що збір грошей – це благодійність (а отже, справа добровільна). Що працівники установи, де займаються діти, не мають права втручатися у процес «збору грошей». Що з грошей, зібраних батьками, платять за роботу працівникам, які, окрім того, отримують і офіційну зарплату. Й що з усіх збирають гроші на пошиття костюмів, хоча шиють костюми не всім.

Про необхідність здавати гроші говорила у вересні 2010 року на перших батьківських зборах керівник Народного ансамблю сучасного танцю «Міраж» Оксана Янюк. Мовляв, батьки повинні щомісячно сплачувати по 80 гривень. З них 60 гривень спрямовуються на потреби Палацу учнівської молоді, а ще 20 – на пошиття костюмів.

Батьки гроші здавали, адже хотіли, аби їх чада навчалися танцям без проблем. Але от у травні 2011 року між батьками та працівниками палацу з цього приводу вибухнув конфлікт…

На батьківських зборах вчитель хореографії Ірина Слабенко почала пояснювати батькам, що за запрошення на звітний концерт ансамблю, де мають виступати їхні діти, вони повинні заплатити по 10 гривень за одне. Мовляв, хто не заплатить – дитина того не вийде на сцену.

Вчитель пояснила, що ці гроші підуть на запис фонограми, оплату роботи працівників під час концерту, послуги відеозйомки й на прокат костюмів.

«Куди ці кошти йдуть? Вони йдуть на запис фонограми, йде голос артистів — зрозуміло, що вам жоден з артистів безплатно записуватися не буде, платиться артистам, платиться звукорежисеру, який складає програму, іде оплата за світло, іде оплата за звук... наступне... на сцені... як то називається? Працівник сцени, який відкриває-закриває куліси. Далі — людина, яка буде сидіти на підсвітці... Далі — ми замовляємо відеокамеру. В нас іде оплата костюмів, які ми позичаємо. Чому? Бо діти такого віку в нас ніколи не виступали. Ще емблема замовлялася на сцену — так само ці кошти йдуть. Яблуко, яке в танці, 500 гривень коштує. Тепер порахуйте...» - пояснювала на батьківських зборах Ірина Слабенко.

Хоча, як виявилося, згідно зі штатним розписом на 1 квітня 2011 року, наданим в управлінні освіти Луцької міської ради, у Палаці учнівської молоді працюють машиніст та освітлювач сцени, а також кіномеханік. Вони отримують зарплату – 960 гривень. Машиніст сцени працює на 0,5 ставки, його зарплата – 480 гривень.

Палац учнівської молоді – комунальний заклад, з держбюджету фінансуються дві статті: оплата комунальних послуг і зарплата працівникам.

Як тоді назвати ті гроші, які збиралася платити працівникам із зібраних батьками коштів? Необліковані прибутки з кишені батьків?

Адже, зі слів самої Слабенко, 10 гривень за запрошення – це ще зовсім мало. От вихованці ансамблю бального танцю платять значно більше – 50 гривень на звітний концерт і ще 50 гривень «благодійних»…

Міліція порушень не побачила

Одна з мам вихованців ансамблю після таких розмов звернулася у Луцький міськвідділ УМВС. Вона стверджувала, що дії працівників Палацу учнівської молоді, на її думку, неправомірні, й просила розібратися, чи немає порушення закону у зборах грошей з батьків?

Міліція опитала директора Палацу учнівської молоді Степана Сидорука, керівника ансамблю Оксану Янюк, голову батьківського комітету ансамблю Тетяну Барановську. Оскільки усі в один голос стверджували, що працівники палацу жодного стосунку до збору грошей не мають, а гроші збираються батьківським комітетом і зберігаються на спеціальному рахунку – складу злочину міліція не побачила.

Так, даючи пояснення працівникам ДСБЕЗ, директор Палацу учнівської молоді Степан Сидорук повідомив, що «в окремих колективах існує система збору благодійних внесків від батьків учнів цього навчального закладу. Збір коштів проводиться батьківським комітетом творчих колективів палацу. Зібрані кошти вносяться на спеціальний рахунок в управління освіти Луцької міської ради – у зв’язку з тим, що у Палаці учнівської молоді власної бухгалтерії немає. Крім цього, педагоги відношення до зборів грошових коштів не мають».


«Благодійних» внесків ніхто не контролює

«Коли з людини вимагають кошти, має бути чітко вказано, куди і на що вони призначені. Якщо це плата за навчання — то це плата за навчання. Якщо це благодійні кошти, це повинен контролювати батьківський комітет, і він має звітувати перед батьками, куди кошти пішли. В нормальних закладах батьківські комітети так і роблять», - пояснює адвокат юридичного агентства «Укрюрпослуги» Любомир Назаревич.

Юрист каже, що якщо в журналі обліку коштів є порожні графи — це підстава, щоби правоохоронні органи зацікавилися роботою людини, яка вела цей облік.

Начальник міського управління освіти Олег Гребенюк розповів, що згідно з рішенням піклувальної ради від 21 січня 2011 року, в окремих колективах дозволено збирати благодійні кошти.

Проте батьки вихованців 11 групи стверджують, що гроші збирали ще з вересня 2010 року. Виходить, збирали кошти й тоді, коли такого рішення ще не було.

Копії фінансової звітності позашкільних закладів освіти за три роки, що їх надав виконавчий комітет Луцької міської ради, засвідчують, що у 2009 і 2010 роках кошти від благодійних внесків, грантів та дарунків не надходили, а в першому кварталі цього року їх надійшло 128 тисяч 707 гривень 46 копійок.

Окремо фінансова звітність щодо Палацу учнівської молоді до органу державного казначейства не здається. Тобто потоки «благодійних» коштів у випадку з Палацом учнівської молоді не відстежуються і не обліковуються.

Ходи – не ходи, а платити треба


Півроку тому лучанці Валентині Матвіїшиній довелося забрати свою доньку з цього ансамблю. Її дівчинка місяць не відвідувала заняття через хворобу, але вчитель хореографії Ірина Слабенко наполягала на тому, що за пропущений період все одно треба платити:

«Я сказала, що не платитиму. Мені повідомили, що це неможливо, що будуть зі мною розбиратися. Гроші платили вчительці, але в відомості сума не була записана», - розповіла лучанка.

Зі слів ще однієї мами вихованця ансамблю - Наталії Щербіної - щомісяця вона здавала по 80 гривень вчителю хореографії Ірині Слабенко, яка вела спеціальний список.

Гроші у Щербіної вимагали й тоді, коли син два місяці не відвідував заняття через хворобу. Тільки коли пані Наталія надала медичні довідки, їй «дозволили» не платити.

Але в кінці навчального року Ірина Слабенко звинуватила маму у тому, що вона «зробила» ці довідки. Крім того, повідомила, що її син нічого не вміє.

«В кінці навчального року ти дізнаєшся, що дитина, відходивши рік, нічого не вміє... Я кілька разів підходила до Ірини Михайлівни (Слабенко – «ВН») впродовж року, запитувала, вона казала, що все добре. Можна ж було за кілька місяців до звітного концерту сказати, щоб не ходили, що дитина нічого не вміє. А так це було нагле збирання грошей», - вважає Наталія Щербіна.

Голова батьківського комітету 11 групи Тетяна Барановська розповіла міліції, що «батьки, діти яких навчаються у ПУМ і не бажають платити, благодійних внесків не сплачують. Також 20 гривень батьківський комітет збирає для потреб колективу, котрі використовуються на розсуд батьків».

Крім цього, Барановська повідомила, що педагоги не вимагають жодних додаткових зборів та відношення до збору коштів не мають.

Хоча батьки стверджують, що пані Барановська жодного разу не прозвітувала про те, куди спрямовувалися щомісячних 20 гривень. Вона збирала гроші «на мило і рушники», «на подарунки вчителям», «на квіти для звітного концерту», «за запрошення». Чи не забагато для гуртка комунального закладу, в якому заняття відбуваються всього дві години на тиждень?

Крім того, у розпалі конфлікту з батьками вчитель хореографії Ірина Слабенко говорила: «Якщо хтось і не оплачує, я виходжу в коридор і кажу: «У вас не оплачено». Йдіть на Електроапаратний — і платіть 150 гривень»….

Ірина КУНИНЕЦЬ, «Волинь-Таймс»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
міра Показати IP 7 Липня 2011 15:03
Дурацкий ансамбль. І педагог неприємний. Дитина проходила в 2009р.десь півроку, бажання танцювати відпало і по цю пору) За костюм галіменький для занять заплатили 100 грн.
Хореограф Показати IP 7 Липня 2011 16:24
Є жінки, яким можна працювати лише наглядачами у вязниці. Водили свого семирічного сина в міський басейн. Місяць проходив, прийшла та пятниця, в яку пускають подивитись, чого досягнула дитина, а результатів - нуль. Дитина боїться зайти в воду. Каже: "На мене кричить тренер (вона, 75 років). Віддали іншій, молодій, яка любить дітей, і дитину з води не можна витягнути. Так і ансамбль, про який йде мова. Це не ансамбль, а колгоспна хор-ланка на чолі з ланковою Оксаною Янюк.
мама дівчаток Показати IP 8 Липня 2011 01:25
Мої теж ходили,мусили покинути,бо надто вже дістали непрофесіоналізмом,наглістю та поборами.Хворієш-плати все одно,а потім заявляє,що вони нічого не вміють.А ти нащо там,своє "фе" демонструвати?Навчи!Дівчатка дуже старалися. Поганому танцюристу завжди щось заважає,так і їй не з дітьми працювати.
ліна Показати IP 8 Липня 2011 09:59
В мене також син і дочка займаютья у палаці учнівської молоді. Усі батьки обурюються тими поборами,що кояться там. Просто батьки мовчать заради своїх дітей.Але виявилось - "" до пори до часу".Доки це все буде продовжуватись.! А пан Сидорук С.І. буде ходити "півнем " по палацу.? І доки цей " крашенный петух "" буде усім мило посміхатися? Адже він цим всім і заправляє. Він ще той "комсомолец ". Але тільки така лицемірна людина здатна так керувати. А викладачі ЗМУШЕНІ танцювати під його дудку( щоб там працювати ) Моя дитина пропустила через хворобу 2 тижні. І я попросила , щоб за платити тільки за півмісяця.ТО викладачка ( неназву прізвища ,бо моїй дитині ще там займатися,) сказала ,що я така "мелочна ". Для них може це і дрібні гроші, а для мене це засіб існування. За ті кошти я б своїм дітям купила якусь булочку( до речі в палаці в буфеті дуже дорого все коштує ) . Теж невідомо ,хто контролює тими цінами?Батьки говорять , що то Сидорука магазин.Доки це все буде продовжуватись.?В окремих групах батьки хочуть подавати заяву в прокуратуру ,але викладачі прямо "стають на коліна "" і просять , щоб не" розпалювати цього вогнища"- бо ім тут працювати. А мовчати не потрібно. В нас також збирають збори батьки. Потрібно щось вирішувати.
гисть Показати IP 8 Липня 2011 11:04
висновок який назрівае батькі мало грошей здавали вониж незнають де батькі гроші беруть про що там говорити .
Опонент Показати IP 8 Липня 2011 13:06
Всі ви дуже гарно пишете про побори. Але хто ж тоді заставляє відвідувати Палац? СПробуйте віддати дитину на приватні курси і танці, я б подивилась на ваші очі, коли ви дізнаєтесь ціни ТАМ. Крім того, до вашого відома, на позашкільну освіту наша держава коштів НЕ ВИДІЛЯЄ!!!!! Принаймні на Палац учнівської молоді 100%. Зарплати викладачів фінансуються з місцевого бюджету, а якщо вас цікавить розмір, то зверніться з офіційним запитом у Міську раду. На інші роботи, які проводяться в приміщенні, ремонти, купівля обладнання і тд грошей взагалі НЕМАЄ!!!! До слова,ремонти, тобто поклейка шпалер, фарбування вікон і тд. роблять САМІ ВЧИТЕЛІ своїми руками, тому що на найання мулярів і тд грошей немає. Крім того, якщо ви не помітили, ЯК за останні роки змінився Палац - то мені дуже шкода. Я розумію, що навіщо вставляти ті пластикові вікна у кабінети, хай дітки вчаться у холодних класах, де зимою вітер гуляє, хай ходять у поломані туалети і по аварійному паркету. Ваше право.
гисть Показати IP 8 Липня 2011 13:57
кому ви розказуете цей бред що держава не виділяе кошти на освіту.
Опонент до гисть Показати IP 8 Липня 2011 14:23
Я написала загалом про освіту???? Я зауважила про ПОЗАШКІЛЬНУ!!!!!!!!!!!! Якщо ви не вірити мені, спробуйте поцікавитись цим питанням, перед тим як у дуже "культурній" формі опонувати. Особисто для вас, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук вже неодноразово піднімав це питаня. А якщо ви не розрізняєте поняття "державиний бюджет" і "місцевий бюджет", то зайдіть на Вікіпедю!!!
пан Коцький Показати IP 8 Липня 2011 20:54
Аа що то буде з поборами у школах з 1 вересня, я вже мовчу. В одній школі батьки платили за те, що в класі не вистачає 4-ро дітей для вивчення української мови. Так нічого зарплата в мовника за 5 класів, скажу вам. А дирекція мовчить...
МАМА Показати IP 8 Липня 2011 21:44
Працівники " Палацу " отримують зарплату з державного бюджету. А ці гроші що збираються - ласий шмат Сидоруку. І це такі благодійні кошти. НІЧОГО СОБІ БЛАГОДІЙНІ ВНЕСКИ В СУМІ 50 - 80 ГРН.? А чому всі мовчать, що на території "Палацу" лор - кабінет Виговського? Сидять діти і дорослі хворі з інфекційними хворобами. Це ж дитячий заклад. На що дивиться санстанція. Для цього існують лікарні. А не на території дитячого закладу оренда...АЛЕ ТЕПЕР У НАС ЦЕ ВСЕ РАХУЄТЬСЯ - "БЛАГОЛІЙНІ ВНЕСКИ " . Я РАХУЮ БЛАГОДІЙНІ ВНЕСКИ можуть бути 10 грн , а не 8о грн/
Yan Показати IP 8 Липня 2011 23:29
Я вчився в палаці ще 15 років тому.Часто спілкуюсь з викладачами і заходжу в палац,то приємно здивований,бо є реальнні зміни.Чому коли все було обдерте всі ходили в порватих костюмах(або без них)всіх це влаштовувало,а тепер коли все класно ви бунтуєте.Я не претендую на захист С.І. але реально він крутий менаджер.Я осбисто чув .як він казав.що це все завдячуючи батькам.Такі люди достойні поваги.
АКБ (Антикорупційне бюро) Показати IP 9 Липня 2011 13:58
Усі розуміють, що гнійник прориває там, де вже несила терпіти. Пора притягувати чиновників та міліціонерів до відповідальності (спочатку попередження, далі звільнення)за сприяння брехні. Якщо тому оперуповноваженому наступного разу скажуть, що "до привласнення мільйонів вони не мають ніякого відношення" - він також повірить? Чи магічно вплинуло прізвище Слабенко, розслабтесь - це дружина брата...
одна Показати IP 10 Липня 2011 14:21
Що поробиш , зараз куди не глянь - за все потрібно плати. А ПРИЧОМУ ТУТ Сидорук?Просто він керівник - і на нього всі горшки летять.Він жеж не собі збирає гроші?
Anti-Mafia Показати IP 11 Липня 2011 13:43
В Палаці навіть власної бугалтерії немає... Тож Сидорук сам собі бугалтер...Безконтрольність шлях для виправдань грабунку вашої кишені. В місті гроші є! Слід менше красти та займатись мародерством! Тоді і діти з батьками не будуть крайніми. Все, як в державі... Наші політики і олігархи теж постійно скаржаться, з своїх шикарних особняків, на чорну біду в Україні. Настав час думати і рахувати самим...
бабуся Показати IP 12 Липня 2011 20:24
Тому і вигідно - що бугалтерії немає. Можна собі крутити, як вигідно.А на що дивляться наші органи?
Вдячна Мама Показати IP 13 Липня 2011 22:28
Кожен судить пособі. Бачите лише погане, засуджуєте всіх підряд. Вважаю, що педагоги в Палаці всю душу вкладають у дітей. Зарплата майже мінімальна, а працювати приходиться творчо, натхненно. Були на репетиціях, концертах? Хто був, той бачив і отримав найкращі враження. А як же можна створити такі видовищні дійства, не залучаючи кошти батьків, як же можна створити таке комфортне перебування дітей в чистому, теплому, привітному та оздобленому приміщенні? Де взяти кошти на все це? Ви справді думаєте, що їх вистачає з державного забезпечення?.. Розумію, всім зараз нелегко, 80 грн. немалі гроші, але ж вашу дитину цілий місяць навчають висококваліфіковані педагоги (цікавились, скільки тепер коштує 1 заняття репетитора, наприклад, з англійської мови). Можливо, дехто і зловживає, але нехай з ними і розбираються, навіщо ж всіх клеймити. Степан Іванович молодець, він днює і ночує в Палаці. Завдяки йому Палац такий, яким ми його бачимо, і це в наш час, коли "все, що державне, то не моє". Зайдіть в Палац, там зараз проходять ремонтні роботи. Як ви думаєте, скільки це може коштувати, враховуючи об’єм робіт. Чи нехай би було все як є, нехай діти наші звикають до убогості та розрухи? То що, такі великі гроші ми платимо?
Міра Показати IP 15 Липня 2011 15:20
Я говорила конкретно про Міраж. Так, я буду плаптити приватному вчителю, зате моїй дитині буде приділена увага, а не травмована психіка в пятирічному віці:)
Мама Показати IP 17 Липня 2011 10:47
На заняття і репетиції пані Слабенко батьків не пускала. На Новорічному виступі діти продемонстрували слабеньку підготовку. А щодо днювання і ночування Сидорука - кілька разів намагалася застати його в період наших занять - не було його. Сказали, що він до 16-ої буває. Ми маємо досвід відвідування приватного гуртка - ціна вдвічі більша, але ставлення абсолютно інакше - педагоги дійсно працюють на результат, самі наполягають на тому, щоб відпрацювати пропущені через хворобу заняття. Здирництво і побори не можна виправдати нічим. Це - беззаконня. Якщо кожен собі дозволятиме залазити у наші кишені - кошти ж не обліковуються, ніхто не знає, на що вони йдуть, ремонтні роботи в документах не прописані, ніхто не звітує перед батьками - то до чого ми докотимося? Який приклад ми подаємо нашим дітям: що за все треба заплатити? Категорично з цим не згодна. А щодо низьких зарплат працівників Палацу - чимало з них працює за сумісництвом, тобто, для них це підзаробіток, а не основний дохід. Пані Слабенко, очевидно, не надто дорожить цим місцем, якщо дозволяє собі так спілкуватися з батьками.
Тато Показати IP 22 Липня 2011 21:55
шановний автор, будь ласка, не ганьбіть своїми плітками чесне ім’я журналіcта!!!
Ірина Кунинець Татові Показати IP 2 Серпня 2011 18:38
Диктофонний запис із батьківських зборів - це не плітки, шановний. Як і уся зібрана документація. Не плутайте плітки із фактажем. Відверто кажучи, мене дивує позиція батьків, до яких залізли і далі лізуть у кишеню. Ліпше би вклали ці кошти дійсно в освіту чи відпочинок ваших дітей. Будьте мудрими. І не породжуйте корупції в нашій країні. Її і так забагато. Мине десяток-другий років і вашим дітям доведеться платити за все, завжди працювати на чиюсь кишеню. Бо ви сьогодні даєте їм "гарний" приклад.
Тато Показати IP 7 Серпня 2011 18:15
Мене дивує це журналістське беззаконня. Хто вам дає право звинувачувати міліцію, прокуратуру, податкову інспекцію і працівників ПУМ? В мене складається враження, що це Ви скоріше порушуєте закон своїми накликами. А до речі Вам хтось давав дозвіл на диктофонний запис? І якщо в Вас є факти, то чому ж Вам відмовлено в усіх органах? Будь ласка не руйнуйте майбутнє наших дітей, дайте їм нормально займатись танцями, розвиватись, а не читати ваш бруд, який Ви нахабно виливаєте на всіх.
Мама Показати IP 8 Серпня 2011 09:28
Я повністю згідна з татом. Моя донька ходить на танці з великим задоволенням. Мені приємно бачити її кожного разу з посмішкою на обличчі. За весь час вона жодного разу не поскаржилась мені на роботу викладача танців, а навпаки завжди її хвалить. Ви б краще слідкували за своєю поведінкою та висловами. Те, як ви вели себе на батьківських зборах - це просто жах. Ви не маєте поваги ні до викладача ні до інших батьків. Чи ви думаєте, якщо ви журналіст, то вам можна робити все, що заманеться?
Правоохоронець Показати IP 10 Серпня 2011 11:12
Я так розумію, що тут не просто конфлікт інтересів, але ще й серйозні фінансові зловживання. Те, що міліція прикриває все це, - не дивно. В нашій країні - це на кожному кроці. Не дивно і те, що є батьки, які захищають злочинну освітню систему. Це - психологія натовпу. Пані Ірині як журналісту не варто на все це зважати. Просто робіть свою справу. Ви рухаєтеся в правильному напрямку.
Мама до Правоохоронець Показати IP 18 Серпня 2011 09:38
Це не психологія натовпу, а правда, яку пані Кунинець не хоче чути. Стаття є далеко неправдива. Я та інші батьки обурені діями пані Кунинець. Я вважаю, що необхідно правоохоронним органам зайнятись цією газетою, бо якщо не протидіяти таким діям, то вони будуть писати і далі, що їм заманеться і тоді їхній бруд може вилитись на кожного з нас.
Євген Миколайович Показати IP 18 Серпня 2011 00:58
От і за таких прибацаних мам, які готові платити гроші ні за що, складається наш український народ.Це сто пудов мама дура , як і її дитина.Бо розумні батьки готові в дитину вкласти гроші також розумно. А ПРИДУРКИ , ( і діти в них виростуть такі самі ) ГОТОВІ ЙТИ І ЗА ВСЕ ПЛАТИТИ.ЦЕ давно зрозуміло. Незнають , як стелитися перед вчителем ( і як найбільше підлизатися і заплатити грошеняток побільше ) щоб їх помітили.В них діти сто пудов - бездари.Так що , молодець журналістка !!!!! ВАС підтримує багато нормальних мам. А "сраколизи "мусять чимось займатися , щоб їхню дитину хочаб якось помітили.
Мама до Євген Миколайович Показати IP 18 Серпня 2011 11:55
Шановний Євген Миколайович, як вам не соромно говорити такі слова про мам і дітей? Ви напевно всіх судите по собі?
Додаткова інформація Показати IP 21 Серпня 2011 11:50
Перший заступник прокурора м.Луцька пан М. Біляк повідомив, що „додаткова дослідча перевірка оперуповноваженим Попком О.І. проведена поверхнево, однобічно та без виконання в повному обсязі вказівок прокуратури м.Луцька”. Відмову в порушенні кримінальної справи знову скасували.
ПРОДОВЖЕННЯ ІСТОРІЇ Показати IP 27 Вересня 2011 14:12
http://volyntimes.com.ua/news/513
Коко Шанель Показати IP 8 Листопада 2011 11:51
Подивилася на ту Ірину Кунинець: http://voltv.com.ua/pro-nas/radio/ З вигляду, ніби й нормальна жінка. Перечитавши статтю і коменти тих, хто її підтримує, жахнулася. Можливо та Ірина й справді знає все, знає як працювати в будь-якій галузі, тощо...? Ірино, як з вами зв'язатися? Мені потрібна консультація з багатьох питань. Наприклад! Які пози вибрати з чоловіком, коли ми кохаємося? Як не платити за повний місяць навчання в університеті (платна форма), коли моя донька хворіла три тижні? А ще чому ж маршрутки не зупиняються на вимогу? Мені до зупинки в одну і другу сторону 5 хв йти. А ще на рахунок пошиття костюмів у дутячому танцювальному колективі... Дайте підказку, де їх можна пожити за ті кошти, що виділяє держава? Та ще й так, аби діти не виглядали на сцені, як колгозпники на полі в післявоєнні роки!!! Доречі, Ірино, а ви не знаєте скільки коштує якісна фонограма на танцювальний номер??? Чи можна приходити до Вас на радіо і Ви посприяєте безкоштовному запису??? Адше на таке точно державою коштів не виділяється!!! Одним словом... питанб БАГАТО, наша всезнаюча Ірина. Дякуємо Вам!!! ВЧИТЬ НАС І ДАЛІ, ЯК ПРАВИЛЬНО ЖИТИ!!! "З повагою", скромна Коко Шанель ;-) п.с. цікаво, а для кого написані ці правила: http://www.volynnews.com/comments
Ярина Показати IP 8 Листопада 2011 12:10
Це просто БРЄД!!!
я Показати IP 23 Травня 2013 20:06
якщо батьки настільки неуважні коли віддають дитину на танці то зараз хай мовчать а Оксану Сергіївну не чіпайте вона душу віддає дітям на танцях і поїздки і концерти і фестивалі і костюми хто хто а я знаю вона крута вчителька я в неї 10 років займаюсь))
павучок Показати IP 23 Травня 2013 20:16
Я згідна з "я" Міраж - це найкращик колектив у Палаці, і ці 20 гривень точно ідуть на костюми, у цьому році дуже багато нових танців і костюмів, вчителі самі кращі і приділяють увагу кожному, а якщо в 5 років ваша дитина ткк собі танцює, як ви пишите то чому в цьому винні вчителі можливо це ваша дитина не старається або взагалі не хоче танцювати!!!
я Показати IP 23 Травня 2013 21:33
тут ключове слово 5 років а шо ви хотіли шоб бона тройне сальто робала за 1 рік навчання якшо вам неподобається труд своєї дитини то про шо можна говорити тим більше це був відкритий урок і вона напевне старалась
Маша Показати IP 24 Травня 2013 07:58
Люди!!!Схаменіться! Всі кошти,які були зібрані під час концертів,занять...Усі вони йшли на благодійність і на костюми.Багатьом хворим діткам зробили операції завдяки колективу"Міраж".Невже знаходяться люди,які ще й намагаються осуджувати внесок якої небудь суми в благодійність.Невже так тяжко вам заплатити 10 грн.???Хіба така сума завдасть великої втрати вашому бюджету? Якби"Міраж" був таким не справдивим,збирав постійно великі суми грошей,туди б ходило стільки дітей???Тому,попрошу вас'занадто розумних мам' не писати такі дурниці!Щиро дякую за розуміння!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus