USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Побили сестра з чоловіком: волинянка написала заяву в поліцію, але правоохоронці не відкривають провадження

22 Липня 2022 20:40
Кілька місяців тому жителька села Піддубці Луцького району написала заяву в поліцію про побиття та долучила до неї довідку від медиків, які знімали побої. Кримінальне провадження, однак, досі не відкрито.

Олена Гулюк розповідає, що її побили рідна сестра та її чоловік. Лікарі діагностували забої плеча та голови. Все трапилося ще в квітні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Жінка зазначає, що її сестра зі своїм чоловіком увірвалася до помешкання і почала її бити. Будинок на той момент належав доньці пані Олени, тому та теж написала заяву в поліцію за фактом порушення недоторканості житла. Але слідчі не встановили складу кримінального правопорушення в цьому випадку.

«Вони застали її (сестру, – ВН) в хаті. Поговоривши з її адвокатом, вони залишили її та її чоловіка в хаті, а самі поїхали. Так само, напевно, адвокат поговорив із поліцією. Стільки часу пройшло, а ніхто жодних дій не робить», – говорить Олена Гулюк.
Якщо одне провадження закрили, то друге (за фактом побиття пані Олени) за три місяці навіть не відкрили. Жінка вкотре телефонує до слідчої, аби та пояснила, чому за стільки часу не відкрили провадження і чому в матеріалах поліції немає згадки про чоловіка сестри.

Дізнавач сектору дізнання відділення поліції № 3 Луцького районного управління поліції ГУ НП у Волинській області Наталія Федік інформує: «За фактом тілесних ушкоджень кримінальне провадження не розпочинали. Чому? Це питання не до мене. Мої колеги здійснили перевірку. Вам дано відповідь. Де ця відповідь? Я не знаю. Я її вам не давала. Заява надходила на мене. Я дала вам правильну відповідь. Усе прописано. Можливо, я не вписала прізвище Василя Вакулика (чоловіка сестри, – ВН), а вписала одну Оксану Вакулик (сестра, – ВН). То це просто граматична помилка».

Жодних пояснень (письмових чи усних) щодо того, чому за її заявою про побиття досі не відкрито провадження, Олені Гулюк не надали. Тому вона вкотре прийшла до Луцького районного управління поліції.

Керівник сектору дізнання відділення поліції № 3 Луцького районного управління поліції Юрій Маркевич наголошує: жінка може поскаржитися в прокуратуру.

«Якщо ви вважаєте, що наші дії незаконні, вам це не подобається, то ви маєте право звернутися в прокуратуру», – каже він.

Олена Гулюк опускати руки не збирається. Вона хоче добитися справедливості. І вже написала заяву в прокуратуру.

Нагадаємо, дві сестри (Олена Гулюк і Оксана Вакулик) конфліктують через будинок матері. Суперечки перекочували в судові зали, де одна дочка відсуджувала хату, в якій живе старенька, а друга – засуджувала сестру за знущання над матір'ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus