USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Почесний президент «Києво-Могилянки» став почесним доктором Волинського університету

27 Лютого 2009 16:45
Ініціатор відродження Києво-Могилянської академії В’ячеслав Брюховецький став почесним доктором Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За повідомленням офіційного сайту ВНУ, на посаду почесного доктора вишу представлено відомого українського літературознавця та громадського діяча, доктора філологічних наук В’ячеслава Брюховецького. Саме пан Брюховецький був ініціатором відродження НУ «Києво-Могилянська академія», а нині – її почесний президент.
«Доля мене обдарувала за тісний зв’язок із Волинню, землею, яку я дуже люблю, хоч сам не є її уродженцем. Із 1971 року одружений на волинянці. Я обожнюю цей край. Спочатку через дружину, а вже потім ближче познайомився з людьми, з трагічною, поламаною, але такою гарною історією, наслухався пісень волинських. Я думаю, Господь це все бачить і не випадково саме у ВНУ я вперше у житті отримую почесного доктора. Хоча є членом різних організацій та академій і в Україні, і за кордоном, але як почесний професор університету реалізуюся вперше», – розповів В’ячеслав Брюховецький.
Він зізнався, що не хоче бути міністром освіти України: «За сучасної ситуації міністр освіти нічого не може зробити. Останній раз, коли мені пропонували, я сказав, що готовий іти працювати. Але не бути міністром для послужного списку та щоб пенсію дали більшу. Мене це не цікавить. Якщо дадуть запоруку, що буду міністром 10 років, то піду. Мені цього гарантувати не можуть, тому я відмовився уже втретє. Тому що за 2-3 роки на цій посаді нічого не можна зробити. За цей час навіть не створиш команду міністерства. За 10 років я зміню систему освіти, знаю, що треба зробити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus