USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подарункові сертифікати на проживання у тюрмі: луцьке СІЗО – у трійці найпопулярніших

14 Вересня 2020 20:52
Луцький слідчий ізолятор потрапив до трійки найпопулярніших пенетеціарних установ, де найчастіше продають подарункові сертифікати на користування платними камерами.

На сьогодні в Україні продали подарункових сертифікатів на платні камери в тюрмах вже на понад 35 тисяч гривень, повідомляє Сьогодні.

У Міністерстві юстиції, кажуть, що зазвичай, ціна за проживання у платній камері в’язниці або СІЗО коливається від 550 грн до 1 тисячі гривень за добу. І подарункові сертифікати коштують відповідно – на один день проживання в такій камері.

На думку чиновників, у тому, що люди купують такі сертифікати, щоб пожартувати над кимось, немає нічого поганого. Такі сертифікати українці стали дарувати своїм знайомим, друзям, бажаючи «потролити» останніх.

«Це свого роду хайп, до певної мірі «стьоб» з боку дарувальника», – розповіли нам у міністерстві.

Річ у тім, що в реальності подарунковий сертифікат – не більше, ніж сувенір, якщо той, хто його отримав і на чиє ім’я він виписаний, не збирається на повному серйозні потрапити за ґрати. При тому потрапити за всіма правилами та поняттями – після розслідування і вироку суду.

Наявність самого сертифіката не дозволяє просто прийти «на зону» і пожити там добу в якійсь камері. Та й зберігається такий сертифікат відносно недовго – строк його дії для реалізації всього пів року.

Якщо протягом цього часу той, кому він подарований, «не скористається бонусом», то витрачені гроші йдуть на рахунок колонії або СІЗО.

«Тобто, скористатися сертифікатом одержувач такого подарунка зможе лише у тому випадку, якщо за рішенням суду потрапить до СІЗО або колонії», – розповіли нам у Мін’юсті.

В Україні сьогодні функціонує понад сто пенітенціарних установ різного режиму – колонії, тюрми, СІЗО. Не у кожній з них є платні камери і не скрізь продають сертифікати. Але там, де це впровадили, – триває жвава «торгівля».

Як виявилося, найбільш популярними є подарункові сертифікати в одному з найвідоміших СІЗО країни і «легендарній» в’язниці. Сертифікатів на камери в столичному слідчому ізоляторі, у знаменитій «Лук’янівці» купили на 23 тисяч 648 гривень.

Друге і третє місця в списку «популярних в’язниць» зайняли не менш відомі виправні установи – тюрми у Львові та Луцьку. Тут таких сертифікатів загалом продали на 6200.

Але такі сертифікати продаються практично у кожному регіоні, де є «відомі у вузькому колі зони».

Наприклад, до списку «бестселерів» потрапили колонії і СІЗО Закарпатської, Харківської та Івано-Франківської областей.

Читати також: ВІП-апартаменти в луцькому СІЗО: почім «розкіш» для в’язнів?

За даними Мін’юсту, за останні два місяці подарункових сертифікатів на тутешні камери було продано на понад, ніж на 3 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
як добре... Показати IP 14 Вересня 2020 21:13
що скоро я втікаю з цієї сRаNої країни...назавжди.
Експерт Показати IP 14 Вересня 2020 23:49
Мужик мене почекай, я з тобою, валимо кудась де люди нормальні, наприклад в Африку, там свою Окраїну зробимо, тих папуасів захватити нічого не стоїть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus