USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Подарунки на передову від АТБ*

27 Грудня 2017 17:30
У переддень новорічних свят усі ми мріємо про подарунки. Чекають їх і на передовій, де особливо гостро відчувається потреба в увазі й турботі. Втім, у нашій країні є компанії, які здійснюють не новорічне, а щоденне диво, постійно допомагаючи нашим хлопцям на фронті. Прикладом такого відповідального ведення бізнесу можна назвати національну мережу дискаунтерів «АТБ».

Компанія займається проектами, спрямованими на підтримку учасників АТО і членів їхніх родин, уже протягом трьох років. Це спільні програми не тільки з відділом цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Схід», але й з об'єднаннями дружин і матерів бійців, учасників антитерористичної операції, союзами ветеранів та ін. Крім того, корпорація «АТБ» щомісяця передає на передову продукти на суму близько 200 тис. грн.

Навесні 2017 року з ініціативи торговельної мережі стартувала спільна Всеукраїнська акція із назвою «Не чужі долі». До неї приєдналися благодійний фонд «Елеос» та Українська православна церква Київського патріархату.

«Компанія завжди відгукнеться і піде назустріч, коли йдеться про такі соціальні проекти. Звернутися саме до «АТБ» – просте і найправильніше рішення», – зазначає регіональний директор мережі «Елеос-Україна» у Дніпропетровській області, керівник «Елеос-Дніпро» Наталія Гейман.

Проект, робота над яким триває й сьогодні, має на меті адресну допомогу родинам загиблих бійців.

«Це один із найважливіших гуманітарних проектів нашої компанії. Ми допомагаємо родинам українських воїнів, що втратили годувальника в АТО чи опинилися в скрутному становищі. На постійній основі їм надаються продуктові набори, які можна отримати в найближчому від їхнього будинку магазині нашої мережі», – розповідає заступник генерального директора ТОВ «АТБ-маркет» Наталія Шаповалова.

За її словами, загальний бюджет проекту становить більше ніж 100 тис. грн, надалі ця сума збільшуватиметься.

«Нам важливо уважно поставитися до процесу формування списків таких родин, щоб виключити будь-яку можливість спекуляції на чужому лиху. Саме тому так багато організацій приєдналося до нас. У міру складання списку перевірених родин ми будемо збільшувати бюджет програми», – підкреслює Наталія Шаповалова.

Безумовно, це не єдиний подібний проект компанії. Соціально відповідальне ведення бізнесу – одне із пріоритетних завдань корпорації «АТБ». Так, за два з половиною роки вона виділила 24 млн грн на більш ніж десять різних соціальних програм.

Зокрема, у 2016 році на суму більше ніж 17 млн грн були профінансовані програми адресної допомоги пенсіонерам, інвалідам, багатодітним родинам, людям, що потребують термінового лікування, й іншим категоріям громадян.

Що ж стосується фронту, то в цей самий період більше за 15 млн грн. було спрямовано на потреби української армії, допомогу родинам воїнів АТО, біженцям, дітям, що проживають у «сірій» зоні.

Сьогодні акції «Не чужі долі» в «АТБ» приділяють особливу увагу. Справа в тому, що сама мережа теж постраждала від воєнних дій на сході України. Терористи відібрали у компанії понад 150 магазинів. Підприємство кілька разів терміново евакуйовувало своїх співробітників і членів їхніх родин, а сьогодні продовжує опікуватися їхнім облаштуванням на мирній території країни. Багато співробітників «АТБ» зараз зі зброєю в руках захищають цілісність України. На жаль, є й втрати у колективах мережі.

«Як відповідальний роботодавець, ми підтримуємо всіх хлопців, які пішли на фронт. За ними зберігаються робоче місце й заробітна плата, ми допомагаємо родинам таких співробітників, поки вони захищають Вітчизну. Але також розуміємо, що не всім хлопцям пощастило із роботодавцями. Є бійці, доля яких не турбує керівництво їх компаній. Саме тому й був ініційований проект «Не чужі долі». Ми не хочемо ділити захисників країни на своїх і чужих. Ми пишаємося всіма нашими воїнами», – акцентує увагу Наталія Шаповалова.

За її словами, це складова частина соціальної стратегії компанії. Будучи лідером української торгівлі та прикладом для багатьох інших підприємств, «АТБ» прагне задавати тон усій галузі й усьому українському бізнесу. Звичайно, компанія не залишить без уваги своїх підопічних у передноворічні тижні.

Так, приміром, сотні дітей уже одержали солодкі подарунки під час проведення чудового свята 19 грудня в Києві, також організованого у партнерстві з «Елеос». Крім того, компанія не забула й про гостинці для малят, які живуть зовсім поруч із зоною проведення воєнних дій.

«На день Святого Миколая завдяки допомозі «АТБ» ми відвезли по 90 кг мандаринів і яблук, а також спекли більше ніж 400 пряників для дітей, що проживають у «сірій» зоні Донеччини та Луганщини», – додає Наталія Гейман.
Це гарна практика і приклад для багатьох інших компаній. Усім нам хотілося б вірити у те, що ці дітлахи, як й інші українці, наступний Новий рік зустрічатимуть у колі найближчих людей у мирній та цілісній країні.
Андрій Гуз
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus