USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Подарунки в 5 мільйонів і сотні тисяч гривень на поїздки: як «бідують» народні депутати

22 Листопада 2021 11:45
Відповідно до закону «Про запобігання корупції» всі посадові особи, у тому числі й народні депутати України, щороку зобов’язані подавати декларації до НАЗК. Але деякі виправлення до документа можуть вноситися і протягом року: якщо нардеп отримав або навпаки витратив суму понад 50 прожиткових мінімумів (114 700 грн).

Про найцікавіші обновки депутатів у деклараціях за останні пів року пише «Сьогодні».

Хто добре працює, той добре відпочиває

Цього літа деякі обранці вирішили не економити на відпочинку. Наприклад, нардеп від «Слуги народу» Микола Тищенко у липні витратив на канікули 273 730 гривень – це майже 10 тисяч доларів. А місяцем раніше він придбав квадрокоптер за 222 тисячі гривень. Ймовірно, щоб сфотографувати моменти релаксу.
Микола Тищенко і його літаючий гаджет за 222 тисячі гривень

Із політиків в аграрії

Ще один представник монобільшості Юрій Камельчук до запуску ринку землі встиг купити собі дві ділянки. Обидві – майже по 7 соток. Вони розташовані у селі Березівка Київської області. За них депутат віддав 139 тисяч гривень.

Нардеп із фракції «Голос» Андрій Осадчук теж приглянув собі ділянку під Києвом, у селі Витачів. За 1218 м2 він сплатив 270 тисяч гривень.

Подарунки – не віддарки

Презент у грошовій формі задекларувала нардеп від «Слуги народу» Ірина Аллахвердієва. Понад 5 мільйонів гривень їй подарував Валерій Володимирович Сурін. Ймовірно, він доводиться депутатці батьком. Крім того, Сурін подарував Аллахвердієвій наручний годинник марки Zenith за 310 тисяч гривень.
Дорогий подарунок Ірини Аллахвердієвої

Член «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива задекларував подарунок у не грошовій формі вартістю 265 300 гривень. Його, зважаючи на документи, політик отримав від брата – Дмитра Киви.

Депутати люблять швидкість

У липні цього року щасливою володаркою Audi A4 2017 стала Єлизавета Богуцька. Залізний кінь коштував «слузі» 398 тисяч гривень. А наступного місяця нардепка витратилася на ще один автомобіль – SKODA YETI 2012 року за 248 тисяч гривень.

Позафракційний Гео Лерос теж не проти покататися з вітерцем. На початку листопада він задекларував мотоцикл HONDA CTX 700N 2014 року за 132 тисячі гривень. А місяцем раніше додав до свого автопарку мотоцикл HONDA NC 700XAD 2013 року. Цей засіб пересування коштував майже 135 тисяч гривень.

Представник президентської фракції Микита Потураєв перевершив усіх колег. У нього найдорожча обновка у вигляді кросовера Subaru Forester 2021 року. За такого чотириколісного товариша довелося викласти чимало – аж цілих 1 103 284 гривень. Це майже $41,5 тис.

Дорожче, ніж «Укрзалізниця»

553 тисячі у липні і 150 тис. грн у вересні за послуги авіаперевезень заплатив нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Його колега по фракції Ренат Кузьмін віддав за транспортні послуги 563 тис. грн.

Понад 5 мільйонів гривень глава фракції «Європейська солідарність» Петро Порошенко витратив у липні на послуги проживання на території України. Майже 385 тисяч – витрати за транспорт. У вересні він витрачався за тією самою статтею – лише понад 115 тисяч гривень. А в жовтні пересувався Австрією. За що виклав зі своєї кишені близько 732 тисяч гривень.

Чиї послуги найдорожчі

Не всі політики вкладають гроші у квартири, машини та прикраси. Комусь дорого обходяться різноманітні послуги.

Тож Нестор Шуфрич віддав 190 тисяч гривень на охорону. Крім того, він інвестував у освіту дітей. У близько 228 та 232 тисяч гривень обійшовся один семестр навчання сина Івана та доньки Марії.

Крім того, Шуфрич став власником 100% ТОВ «Телепростір», він же телеканал UkrLive. На момент придбання канал оцінювався у 4 мільйони гривень.

Порошенко оплачував юридичні послуги загальною сумою 24 млн грн. А ще на початку осені він виклав 756 тис. грн за «здобуття освіти». У вересні він ще купив нерухомість майже за 1 млн 240 тис. грн.

Співголова ОПЗЖ Вадим Рабінович оновлював декларацію кілька разів на місяць. Здебільшого вносив доходи. У середині літа понад 16 мільйонів гривень позики депутату повернув його колега із фракції Нестор Шуфрич. У серпні «накапали» відсотки від кіпрської компанії ABH UKRAINE LIMITED – трохи менше 3 мільйонів у національній валюті. І ще майже півтора мільйона гривень від цієї компанії у вересні. Витрачався Рабінович на брокерські послуги в Австрії. За них віддав 638 з половиною тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Реалії Показати IP 22 Листопада 2021 12:50
Пенсіонери, в яких по 40 років стажу, ледве кінці з кінцями зводять.... А сц........и, які дня не працювали, мільйонами крутять, і країною *керують*......
пиняботокс до Реалії Показати IP 22 Листопада 2021 13:48
Так ви ж самі за цих зе.... прогоолосували, які питання? Єто ваші новіє літсца...
Анонім до пиняботокс Показати IP 22 Листопада 2021 14:15
Не факт,що голодранці будуть ефективнішими у роботі і чесними при владі. Головне,щоб людина бажала працювати і ставила перед собою мету на розбудову правильного суспільства,а якщо вона законно змогла заробила гроші,то це тільки перевага,а не недолік.
пиняботокс до Анонім Показати IP 22 Листопада 2021 14:48
Ви це про кого? Хто з "слуг" законно заробив"50 гроші, млн.грн. не маючи а ні бізнесів, а ні інших прибуткових видів діяльності, і тут трах-бах статки в млн. грн. а той доларів ... І все переважно за час депутатства... ПРО ЯКЕ ЗАКОННО ЗАРОБИТИ ВИ ГОВОРИТЕ ?
ABC Показати IP 22 Листопада 2021 13:18
Головне, що наш Валера Стернійчук ніде не "палиться". Напевно вирішив поки собі тихо скирдувати бабло десь у підвалі, щоби питань не виникало. А потім, після депутатського терміну, можна буде і погуляти на всі.
а Показати IP 22 Листопада 2021 14:28
на лікарні . на армію .на війну. -волонтери.або злидарі по пару гривень!!! Але всерівно ми іх оберемо 73% на наступних виборах,!95 рулить.
бвгд до а Показати IP 22 Листопада 2021 14:49
на наступних виборах більшість з цих от слуг будуть точно не в Україні, - хтось в землі обітованій, хтось в раастовє, хтось в лугандонії.
степан Показати IP 24 Листопада 2021 10:35
а що ви скиглите. Беріть мотики і в поле. Тут господарюють аЛЛах акбар ведієви і їх татусик іван козл омо р дов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus