USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Подарунок до Дня Незалежності: Байден оголосив про рекордний пакет допомоги на $3 мільярди

24 Серпня 2022 16:57
Президент США Байден на честь Дня Незалежності оголосив про рекордний пакет військової допомоги Україні на майже три мільярди доларів.

Відповідний документ оприлюднили на сайті Білого дому, передає УНІАН.

"Шість місяців безперервних нападів лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік незалежності [...] У рамках зобов'язання підтримувати народ України я з гордістю оголошую про найбільший на сьогоднішній день транш допомоги в галузі безпеки", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рекордний пакет військової допомоги включає системи ППО, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари. У якійсь кількості та коли приїде – наразі не розголошується.

Як інформує АВС News, на відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування в основному спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити середньострокову і довгострокову оборонну позицію.

Зокрема, туди увійдуть бойові дрони Puma та ScanEagle. які допоможуть ЗСУ першими фіксувати супротивника та знищувати точними ударами як вдень, так і вночі.

Раніше повідомляли, що США готують новий пакет військової допомоги для України у розмірі 1 мільярд доларів. Зокрема, він передбачає додаткові боєприпаси для HIMARS та 1000 Javelin і сотні протитанкових систем AT4.

Як ми писали, Сполучені Штати Америки відправлять Україні нову партію військової допомоги, Пентагон показав, як її вантажать у літаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus