USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Подоляк прогнозує катастрофічні події для російської армії

14 Травня 2023 23:02
Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк переконаний, що на російську армію чекають «катастрофічні події» і прогнозує гарячий весняно-літній сезон.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Bild, передає Укрінформ.

«Я думаю, що ми побачимо катастрофічні події, які уразять російську армію. Вона буде змушена покинути окуповану територію дуже швидко», – сказав Подоляк.

Він нагадав, що з деяких тимчасово захоплених територій вже почали евакуювати місцеві адміністрації.

«На мій погляд, це буде гарячий весняно-літній сезон. Міф про силу російської армії, який так довго лякав Європу і Німеччину, нарешті руйнується», – зазначив радник голови ОП.

Відповідаючи на запитання про ситуацію в Бахмуті та очікуваний великий контрнаступ ЗСУ, Подоляк пояснив, що Україна взяла ініціативу. Однак це не означає, що завтра буде визволено Бахмут. За словами Подоляка, точитимуться важкі бої і триватиме знищення боєздатності росії. Він уточнив, що очікуваний усіма контрнаступ – це не один захід, який почався сьогодні і закінчиться завтра, а «безліч акцій, десятки і сотні акцій, декотрі з яких вже проводяться».

Як приклад він навів збільшення інтенсивності обстрілів російського тилового забезпечення, а також невеликі локальні просування в різних частинах Донецької області.

Цілями великого українського наступу представник ОП назвав необхідність здобути кілька тактичних перемог на місцевому рівні, які поступово приведуть до більшої мети: повного визволення всіх підконтрольних поки що росії територій України.

«Будь-яка частина України, що залишається під контролем росії, означає дві речі: через деякий час війна відновиться, якщо рф накопичить нові ресурси. По-друге, в самій росії не буде оновлення політичних еліт. Настрої реваншизму, експансіонізму та шовінізму продовжуватимуть процвітати та розвиватися. Тому ми звільнимо всю нашу територію», – підкреслив Подоляк.

Він подякував Німеччині, яка взяла на себе зрештою ініціативу в наданні підтримки Україні та високо оцінив оголошений пакет військової допомоги на суму 2,7 млрд євро.

Читати ще: Німеччина підписала декларацію з підтримкою руху України до членства в НАТО

«Цей пакет показує, що відбулася фундаментальна зміна в уявленні про те, наскільки небезпечним є російський режим для всього світу і як ця війна має закінчитися», – зауважив радник керівника ОП. Він додав, що заяви про майбутню підтримку України свідчать про те, що Німеччина та інші партнери «обрали свою стратегію».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Патрiот Показати IP 14 Травня 2023 23:25
Клоун
Петріот до Патрiот Показати IP 15 Травня 2023 08:55
Цить ватнику і взагалі геть за порєбрік!
Клава Показати IP 15 Травня 2023 03:56
після тотального брутального попрання норм міжнародного права рф приречена розвалитись..
Цікаво Показати IP 15 Травня 2023 05:14
Звідки вони поприповзали , ті *спеціалісти - прогнозисти* - подоляки, арестовичі, данілову, інші типочки з досить мутними біографіями?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus