USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Подоляк розповів про підготовку мирної угоди та зустрічі Путіна з Зеленським

17 Березня 2022 18:09
Узгодження спірних моментів на переговорах з Росією для укладання мирної угоди може зайняти від кількох днів до півтора тижнів, після чого буде розпочата підготовка можливої зустрічі президентів України та Росії.

Про це у інтерв’ю WP Wiadomości розповів радник глави офісу президента України Михайло Подоляк, повідомляє «Європейська правда».

Подоляк сказав, що Україна не просто підписує договір, а хоче розробити конкретний механізм, який гарантуватиме її безпеку в майбутньому.

«Поки що і російська, і українська делегації стоять на своїх позиціях. Узгодження спірних моментів може зайняти від кількох днів до півтора тижня. За цей час ми повинні наблизитися до укладання мирної угоди», – сказав він.

Подоляк зазначив, як тільки робота над договором буде завершена, буде розпочата організація зустрічі президентів України та Росії.

«Це відбудеться найближчими тижнями. Втім, місце для нас не має значення. Це може бути будь-де, окрім Росії», – зазначив він.

За словами Подоляка, мирна угода враховуватиме насамперед інтереси України, яка зазнала величезних втрат через вторгнення Росії.

Щодо майбутніх відносин з РФ після укладання мирної угоди, Подоляк зазначив, що не можна буде повернутися в минуле і говорити про «братні народи».

«Мости були підірвані. Ми створимо міцний кордон і ставитимемося до Росії так холодно, як того заслуговує країна, яка вторглася в наш дім, щоб убити нас», – сказав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що російська сторона лише вдає спроби перемовин про припинення війни.

«Передусім потрібне припинення вогню. Тільки після цього можливі перемовини, тому що коли тримають пістолет біля скроні – це не переговори», – сказав Жан-Ів Ле Дріан.

На запитання про те, який розвиток подій можливий далі, Ле Дріан сказав, що очікує посилення брутальної війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Стелс Показати IP 17 Березня 2022 20:14
Яку мирну угоду ви шо люди,вони пів країни розбомбили тисячі повбивали.Про шо можна говорити?.Їх треба бити і слухати чи дихають...
Катя Показати IP 18 Березня 2022 11:41
Їх потрібно винищити з України! Бо, непокаране зло, завжди повертається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus