USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Подорожі з поетичним словом Йосипа Струцюка»: у Луцьку презентували книгу Марії Лукашевич

21 Вересня 2023 22:36
20 вересня у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулася презентація книги Марії Лукашевич «Подорожі з поетичним словом Йосипа Струцюка». Модерувала захід завідувачка відділу краєзнавчої роботи Наталія Хомяк.

Марія Лукашевич – керівниця гуртків, методистка КЗ «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради», яка відкриває своїм вихованцям красу Волині, заохочує до вивчення історії, плекає любов до рідного краю. У книзі-путівнику запропоновано культурно-туристичні маршрути, спрямовані на пізнання Волині через поетичне слово Йосипа Струцюка.

Авторка на основі власних досліджень та глибокого аналізу творчості поета виокремила твори про населені пункти, історичні події, видатні постаті та підкреслюють велич і красу природи Великої Волині.
Марія Лукашевич розповіла про роботу над книгою та співпрацю з відомим, знаковим для Волині письменником Йосипом Струцюком, а її учні, вихованці «Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді» представили фрагменти з книги та натхненно зачитали поетичні рядки майстра.
Праця відкривається вступним словом «Культурний продукт для виховання українців» кандидатки історичних наук, доцентки кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності ВНУ імені Лесі Українки Алли Дмитренко.
«Створити таку надзвичайну річ могли тільки люди, залюблені у рідний край. У кожному слові поета Йосипа Струцюка – любов до рідної землі, що й зветься патріотизмом. Книга «Подорожі з поетичним словом Йосипа Струцюка» Марії Лукашевич актуалізується новим баченням туризму і дає можливість комплексно розкрити місцеві культурні особливості, сформувати культурну компетентність туристів та екскурсантів», – зазначила вона.

Книга вийшла друком 2023 року у видавництві «Надстир’я». Директорка видавництва Світлана Політило щиро привітала Марію Лукашевич, побажала нових творчих здобутків та подальшої успішної співпраці.
Форми екскурсійно-педагогічної діяльності, що їх створила Марія Лукашевич, які апробовано під час навчальних екскурсій з молоддю, є новаторськими та актуальними. Представлені матеріали стануть у пригоді педагогам, керівникам гуртків, гідам, екскурсоводам, туристам.

«Ця книга – цінна історична довідка і для дітей, і для дорослих та хороший подарунок для гостей нашого краю», – зазначила заступниця директора «Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді» Катерина Павлюк.
З захопленням присутні прослухали відеозапис пісні «Інша весна» на слова Йосипа Струцюка у виконанні відомого українського співака Віталія Козловського та переглянули відеопоезію «На весь світ», що її створили у Волинській обласній творчій дитячій студії «Боривітер». Особливому настрою посприяв виступ фольклорного колективу «Калиновий цвіт» Луцького ліцею №18.
«Сьогодні у нас дуже тепла та щемлива зустріч, тому що вона об’єднала творчість двох талановитих людей. Такі люди тримають Україну та стверджують її національність», – резюмувала директорка книгозбірні Наталія Граніч.

Видання буде корисним та цікавим для широкого кола читачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus