USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Подробиці смертельного стрибка закоханих у Луцьку

16 Лютого 2015 13:43
Очевидці стрибка з мотузкою, який закінчився смертю юнака, стверджують, що організатори відразу викликали швидку та не втікали з місця події, як про це пишуть в соцмережах.

Нагадаємо, романтичний сюрприз обернувся трагедією вчора, 15 лютого. У результаті невдалого стрибка тандемом загинув 19-річний житель міста Рожище і дуже травмувалась 16-річна лучанка.

Стрибок, традиційно, здійснювали з водонапірної башти в районі КРЗ, висота якої сягає 50 метрів. Проте на 20-метровій висоті, коли мотузки «підхоплюють» людину, вони обірвались.

Від удару житель міста Рожище Волинської області 19-річний Владислав загинув. Його дівчина, 16-річна Вікторія, отримала численні важкі травми і нині за її життя борються лікарі. До слова, для Владислава його останній стрибок був далеко не першим – хлопець декілька разів стрибав разом з тією ж командою організаторів.

Враховуючи, той факт, що на розслідування трагедії відповідним структурам потрібен час, детальну офіційну інформацію щодо інциденту можна отримати лише згодом. За станом на 16 лютого, факт смерті підтвердили у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та ГУМВС України у Волинській області.

Проте під час інциденту були присутні люди, які і стали очевидцями трагедії. Як розповів у коментарі виданню лучанин Олександр, який і сам стрибав в той день, причиною падіння став обрив тросів:

«Наскільки я зрозумів, то «база» - ціла. Обірвались вони на гальмуванні. Але я не знаю, як таке може бути – два троси, кожен з яких витримує по 2400 кілограм, лопнули на одному і тому ж місці».

Хлопець каже, що відразу викликали швидку. В соцмережі VK користувач Ксенія пише, що все оснащення перед цим перевіряли, а перед стрибком пари, яка постраждала, успішно приземлилось 10 людей.
Також зазначає, що бригада «невідкладки» прибула за межі міста всього за 10 хвилин. Дівчина заперечує слова про те, що організатори намагались втекти з місця події. Як розповідають свідки, двоє членів команди поїхали в «швидкій» разом з постраждалим в лікарню.
Користувач Андрій стверджує в соцмережі, що коли Владислава привезли в лікарню, він ще був живим:

«Був у лікарні, коли їх привезли, були двоє у важкому стані. Хтось казав, що хлопець помер на місці, але коли його завозили в кабінет, бачив, як він рухався ледь-ледь. У неї (дівчини, яка стрибала разом з Владиславом, - авт.) розрив легень і дуже пошкоджене обличчя, важке дихання було».
Користувачка Олена додає, що в дівчини – «переломане майже все, обличчя розтрощене, внутрішні кровотечі та розриви органів» і вона у вкрай важкому стані.
Довідка:

Роуп-джампінг (англ. ropejumping від rope — «шнур» і jumping — «стрибання», «стрибок») — відносно молодий напрямок екстремального спорту, який полягає у здійсненні стрибка з висотних об'єктів природного та промислового походження з використанням професійного альпіністичного спорядження: альпіністичних шнурів, карабінів, систем та іншого спорядження. Для безпечної зупинки падіння під час стрибка використовуються різні методи навіски системи (залежно від об'єкту звідки здійснюється стрибок). За певних умов роуп-джампінг дозволяє здійснювати під час польоту стрибка елементи акробатики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus