USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Подружня драма про закон любові – на луцькій сцені

26 Вересня 2015 12:00
Виставу «Сурогатна мама» – про драму подружжя, яке перетворюється на чужих людей через відсутність дитини, продемонстрували лучанам.

Безплатний показ вистави «Сурогатна мама» за п’єсою Володимира Винниченка «Закон» відбувся 25 вересня у Луцьку. Цей перегляд ініціював Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у рамках програми «Культура і духовність – багатство лучан».

Зауважимо, що зараз у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка – місяць безкоштовних переглядів. Так, за фінансового сприяння Фонду лучани зможуть переглянути ще 4 вистави.

У постановці за твором одного з найвидатніших українських письменників актори втілили драму сімейної пари, яка після восьми років подружнього життя розуміє, що шлюб є неповноцінним через безплідність дружини внаслідок невдалої операції. Дружина Інна, розуміючи, що ніколи не зможе мати власної дитини, робить чоловікові Панасу, професору-філософу, шокуючу з точки зору суспільної моралі пропозицію. Жінка каже йому зачати дитину, звабивши молоду дівчину Люду, яку вона запрошує на роботу як секретарку. Новонароджену дитину сурогатної мами Інна планує виховувати як власну, врятувавши, таким чином, шлюб. Власне, до чого, у підсумку, призводить спроба порушити закон моралі, могли побачити волинські глядачі...

Зауважимо, перед початком вистави директор Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива розповів, що співпраця театру з Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» триває вже впродовж трьох років.

Так, раніше Фонд профінансував постановку вистави «Назар Стодоля», придбання костюмів та декорацій для неї. Окрім цього, театр, каже його керівник, відчуває підтримку організації зокрема у вигляді оплати квитків на вистави. До прикладу, «Сурогатну маму» могли переглянути усі, хто зголосився отримати безплатне запрошення.



Своєю чергою, засновник Фонду Ігор Палиця зауважив, мовляв, зараз багато хто говорить, що безплатні покази вистав організовують «під вибори». Однак, з його слів, тривала - протягом декількох років - співпраця з театром свідчить про протилежне - вибори тут ні до чого.

"На жаль, дехто лише сьогодні, на 24-му році Незалежності України, починає розуміти, що любити державу, бути українцем, означає не лише співати гімн чи казати гарні слова з телеекрану. Любити державу та бути українцем – це здійснювати справи, як то роблять волинські театрали, вчителі, лікарі, бібліотекарі, які, працюючи за копійки, виконують свій обов’язок", - зауважив Ігор Палиця.



Він наголосив, що Україна буде сильною тоді, коли вона буде здоровою, спортивною, освіченою та культурно збагаченою. Ігор Петрович акцентував на тому, що сьогодні Фонд з допомогою театралів допомагає культурно збагачувати людей та навчати людей любові до України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанка Показати IP 26 Вересня 2015 12:38
Минулого театрального сезону я побувала на всіх виставах, на деяких двічі. Гра акторів неперевіршена! Дуже люблю наш театр. На жаль, не вдалось побачити "Кайдаші" Якби ж то пан Ластівка зробив таку милість і поставив на сцені театру цю виставу ще раз!
Петро Ластівка до Лучанка Показати IP 26 Вересня 2015 15:46
Обов'язково.'' Кайдаші''в жовтні гастролюють до Кузнецовська на запрошення тамтешньоі громади. А з листопада ''Кайдаші'' розпочнуть своі мандри зі сцени до душ наших глядачів. Слідкуйте за афішою. Ласкаво просимо до нас на вистави та концерти.
дядя Вадя Показати IP 26 Вересня 2015 12:49
Товстенюк, бідолаха. так забігався на стадіоні, що не встиг сорочку в театр одягнути... театрал в футболці.
театралка Показати IP 26 Вересня 2015 13:07
з нових "Ханума" варта уваги..
555 Показати IP 26 Вересня 2015 14:12
Відчепіться від Товстенюка, може й не встиг. Вистава справді чудова - пройшло сто років з часу написання, а нічого не змінилось в людських відносинах в кращу сторону. А повний зал говорить тільки про те, що багато хто зміг подивитись виставу тільки тому, що квитки глядачі отримали безкоштовні.Дякую фонду Ігоря Палиці. Ще хочу сказати, що я не з лекторату "Укропу" )))))))))
до палиці Показати IP 26 Вересня 2015 15:26
бачу в залі щасливу маму Ігоря Петровича.Хоча може раніше вона себе і щасливішою почувала-маю наувазі поки син був поза політикою. Було б цікавопрочитати чи послухати з нею інтервю як виховати такого сина- при тому що він один в батьків
дід Панас Показати IP 26 Вересня 2015 15:54
З того що не сподобалося, не вміє наш народ культурно відпочивати, навіть телефони не повиключали, дзвонили всю виставу((((
ольга Показати IP 26 Вересня 2015 16:38
Пенсіонерам і так театр робить знижки на квитки, а то вже й в театр не ходили б, якби Палиця не повернувся, ну не треба ж так....
Допитлива Показати IP 26 Вересня 2015 18:57
А це правда, що аби отримувати ролі першого плану, треба бути дружиною/коханкою режисера?
Лучанка допитливій Показати IP 27 Вересня 2015 10:57
Актриса першу роль зіграла неперевершено, а вашу жовч залиште собі, може здоровішими будете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus