USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Погляд на Волинь очима поляків презентували лучанам

23 Травня 2015 12:12
Древній та сучасний Лучеськ, величні, але занедбані пам’ятки славетного минулого Волині та патріотична молодь знайшли відображення на фото польських фотографів.

Виставка світлин Жешувської спілки фотографів (Польща) відкрилася 23 травня у Луцьку в рамках фестивалю сучасного мистецтва «ArtTerritory». Проект реалізований у рамках програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Фотомитці з Польщі Катажина Варанська, Патриція Пітра, Артур Висоцький, Пьотр Крупа, Рафал Орловський та Єжи Скіба надали для виставки світлини як обласного центру Волині, так і міст та містечок історичної Волині, наприклад, Кременця, Дубно та Збаража. У рамках експозиції демонструють також світлини лучанина Віктора Чухрая. Чимало об’єктів, представлених на фото, пов’язані з обома сусідніми державами. Так, тут можна побачити найстаріший костел Волині – храм Святої Трійці в Олиці, що вважається водночас найгарнішим костелом Речі Посполитої, а нині поєднує у собі атмосферу пишного середньовічного декору та занедбаної руїни. Костел у Збаражі є головною архітектурною домінантою міста, а Тараканівський форт у Дубно – грандіозна оборонна споруда 19-го століття, що також вражає як величчю, так і занедбаністю. На світлинах польських фотографів зображений також зруйнований Кременецький замок та Костел святого Духа, святого Ігнатія Лойоли та святого Станіслава Костки у Кременці.



Окрім історичної частини Луцька – замкових мурів та кафедрального костелу святих Петра і Павла, фотографи зауважили і сучасне обличчя міста – лавочку закоханих по проспекту Волі та художні інсталяції на вулиці Лесі Українки. Відзначили вони і сплеск патріотизму та використання української національної символіки.

Діятиме виставка впродовж обох днів фестивалю у арт-галереї «Луцьк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще одна історія Показати IP 23 Травня 2015 21:06
з ЛВПУ 8 Червня 2014 23:01 відповісти +1-0 КОРУПЦІОНЕРИ 3 УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ і НАУКИ ВОЛИНСЬІСОЇ ОДА ЗНИЩУЮТЬ ПТО ВОЛИНІ Керівники управління 0 і Н змінюються, а корупція процвітає. Не стала винятком і нова очільниця освітян Волині. Злодійсько — корупційні дії Поповича М.М. — Грушки Г. М. пані 3агрева В.Я. продовжує прикривати, як і її попередник Хоміч О.С. 3а рік, що минув після попередньої виставки досягнень ПТО Волині, занепад профтехосвіти набрав прогресивного розмаху. Особливо це помітно по «справах» ДПТН3 «Луцьке вище професійне училище». Тільки в поточному календарному році керівники управління 0 і Н з черговим річним директором ЛВПУ Богданцем В.В. після довготривалих слізних вмовлянь, зуміли звільнити з займаних посад училищних гіперзлодіїв: головного бухгалтера Некрасову Н. В. та ії позашлюбного друга заступника директора з АГР, власника притону, авторитета Панькевича С. Г. В минулому році рішенням суду був звільнений з посади директора ще один злодій-хабарник — корупціонер Батов Г. Ф. Детальніше про корупцію в управлінні 0 і Н та ЛВПУ можна почитати в інтернет виданнях: Четверта влада - Батов Г. Ф. «У Луцьку директору ВПУ 9 за вимагання грошей ...» та інші. Вголос - Батов Г. Ф. «3 студентів училища брали гроші за практику» та інші. Волиньпост - Батов Г.Ф. Під прицілом - Батов Г.Ф. Волинські новини Батов Г. Ф. та Виставка досягнень ПТО Волині 2013 р. Сьогоднішні матеріали про виставку досягнень ПТО 06. 06. 2014р у всіх інтернет виданнях. ГЕТЬ КОРУПЦІЮ ТА КОРУПЦІОНЕРІВ 3 ПРОФТЕХОСВІТИ ВОЛИНІ !!! P.S. Шантажем можновладців, Батов Г.Ф. домігся працевлаштування викладачем в ЛВПУ. Управління О і Н переконує: засуджений злочинець – ЗЕК (засуджений за КК України) і освіта сумісні. Яким правовим документом це може підтвердити управління освіти, в особі Загреви В. Я. до з ЛВПУ до з ЛВПУ 9 Червня 2014 15:18 відповісти + 0 - 0 Ти троляко з ЛВПУ ти вже всіх дістав і ЛВПУ також, не троли під кожною статтею!!! Твої слова тільки тебе стосуються. Батов вже відповів перед законом, йди це все йому в очі скажи, до чого тут новий начальник управління? Ти до неї з таким текстом офіційно не звертався!!! Якого хочеш? І чого пишеш під кожною статтею? нуль вона нульова 29 Квітня 2015 20:58 відповісти +2-0 Батов - НЕ відповів , - по заслузі перед Законом . З офіційними зверненнями до НЕЇ звертались не одноразово ... , а х...лі толку ?
шахматна дошка Показати IP 28 Травня 2015 23:23
1.Хомік - засуджена. 2.Овсянніков - без судимості. 3.Батов - засуджений. 4.Богданець -без судимості. 5.Романюк - ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus