USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Пограбування українських музеїв – це найбільша крадіжка предметів миистецтва з часів Другої світової війни», – народна депутатка Ірина Констанкевич

20 Березня 2024 23:41
Росіяни за час від початку повномасштабного вторгнення вкрали в Україні десятки тисяч предметів мистецтва, зокрема ті артефакти, вік яких сягає кількох тисяч років. Такий висновок зробили New York Times.

Результати дослідження повідомила народна депутатка України від Волині Ірина Констанкевич під час розмови на Youtube-каналі «Освітній центр Верховної Ради України».

«За словами експертів, це найбільша крадіжка предметів мистецтва з часів Другої світової війни, коли нацисти грабували Європу. Так росіяни мають на меті позбавити Україну її культурної спадщини», – каже Ірина Констанкевич.
Основною темою розмови був розвиток культури під час війни. Зокрема говорили про зростання попиту на українську літературу серед молоді та про те, як музеї світу підтримують Україну.

Читати ще: «Ви привезли нам Волинь»: Ірина Констанкевич і депутати облради відвідали захисників на сході

«Країна-агресор установлює видимі й невидимі межі свого панування. Тому завдання українців – давати відсіч росіянам і на полі бою, і в будь-яких інших проявах, зокрема в культурі, яку рф віддавна використовує як «м’яку силу».

Культура завжди на часі, особливо тоді, коли так важливо зберегти те, за що ми боремось – нашу ідентичність, мову, право бути і жити вільно на своїй землі», – резюмувала депутатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus